Glamping.nl: contentmarketing in een nichemarkt

Glamperen in een safaritent in Nederland, overnachten in een Skylodge in Peru of toch naar de sterren kunnen kijken vanuit je airlodge in Toscane? Het is allemaal mogelijk, want Glamping (wat staat voor Glamorous Kamperen) is een trend die in 2017 definitief is doorgebroken. Niet gek dus dat de website Glamping.nl inmiddels meer dan 250 bestemmingen en accommodaties heeft opgevoerd. “Glamping is inmiddels een eigen vorm van vakantie vieren en het aanbod groeit nog steeds.” Zegt Richard Otten, eigenaar van Blogs4Travel, de organisatie achter Glamping.nl. Op TravelNext een kijkje in de keuken bij een bedrijf dat op een slimme manier aanbod en content met elkaar verenigd in een groeiende nichemarkt.

Lees verder Glamping.nl: contentmarketing in een nichemarkt

Tips en trends om bezoekers op jouw website te houden #etravelsummit

Vorige week was de e-Travel Summit en daar sprak Ruud Couwenhoven over succesvol ondernemen ondanks vallen en opstaan. Met zijn bedrijf eRCeeMedia heeft hij veel meegemaakt: succesvolle websites met meer dan honderduizenden bezoekers veranderende van de een op andere dag door een Google Penalty. Wat doe je dan? In deze blog: hoe Ruud met een Google Penalty omging, hoe verdeel je je bezoekersstromen, hoe houd je de bezoeker op site en Ruud geeft 5 trends voor de travel marketeer om op in te spelen dit jaar!

Lees verder Tips en trends om bezoekers op jouw website te houden #etravelsummit

De toekomst van travel: e-Travel Summit 8 oktober

Nog een paar dagen. De e-Travel Summit georganiseerd door TradeTracker én TravelNext. Een mooie line-up aan sprekers staat opgesteld. Dit belooft een mooie introductie op een nog mooiere dag waar wij naar uitkijken.

Lees verder De toekomst van travel: e-Travel Summit 8 oktober

Groupon NL & Expedia: duizenden nieuwe hotels

Groupon NL werkt samen met Expedia en kan daardoor duizenden nieuwe hotels toevoegen aan haar aanbod. Dat aanbod kun je vanaf vandaag ook via de Nederlandse website boeken. De website bezoeker krijgt altijd een actueel aanbod tegen de marktprijs die aansluit op de zoekvraag, ook als Groupon op dat moment geen deal heeft! Naast de reguliere Groupon travel-deals, kunnen nu dus ook hotels tegen de marktprijs worden aangeboden.

Lees verder Groupon NL & Expedia: duizenden nieuwe hotels

Prijsvrij.nl krijgt Duits duwtje in de rug

Prijsvrij.nl komt voor de helft in Duitse handen. DER Touristik, het op één na grootste reisbedrijf van Duitsland, neemt een belang van 50 procent in de site en betreedt daarmee de Nederlandse markt.

Prijsvrij.nl, met een online omzet van 24 miljoen euro de nummer 26 in de Travel 30, onderdeel van de Twinkle100, wil dankzij de gedeeltelijke overname verder gaan uitbreiden. Het in 2010 opgerichte bedrijf had Duitsland al enige tijd op het expansielijstje staan en met DER Touristik zal deze uitbreiding waarschijnlijk eenvoudiger gerealiseerd kunnen worden.

Koopsom van 10 miljoen euro

50 procent van de aandelen blijft in handen van de oprichters. De koopsom van Prijsvrij.nl ligt volgens bronnen van Het Financieele Dagblad rond de 10 miljoen euro. DER Touristik is onderdeel van de Rewe Group, die onder andere met een online boodschappensite in 2013 ruim 50 miljard euro omzette.

Prijsvrij en Corendon

Prijsvrij.nl stond begin deze maand voor de kantonrechter vanwege prijsafspraken met Corendon. Prijsvrij.nl verkoopt sinds 2012 reizen van Corendon onder de voorwaarde dat Corendon dezelfde prijzen hanteert als op de site van de prijsvechter. De rechtbank in Haarlem oordeelde echter dat Corendon de reizen goedkoper aanboodt, wat de reisorganisatie 1 miljoen euro aan schadevergoeding gaat kosten.

Corendon heeft in de jongste uitgave van Trav Magazine aangegeven ‘alle punten in de uitspraak aan te zullen vechten.’ Corendon-directeur Atilay Uslu vindt dat dankzij een dergelijke uitspraak een onwerkbare situatie ontstaat in de reisbranche. ‘Verbazingwekkend. Zoiets is nog nooit voorgekomen. Op die manier kun je dus nooit meer onder een contract met een agent uit.’

Dit artikel verscheen eerder op Twinklemagazine.nl.