De #1 wintersport website en #1 wintersport app bundelen dit wintersportseizoen hun krachten: Arke is exclusief aanbodpartner van de populaire Sneeuwhoogte.nl app.

 Rechtstreekse lijnen met de skigebieden

De informatieve wintersport website Sneeuwhoogte.nl bereikt met meer dan 1 miljoen unieke bezoekers per maand, vrijwel alle wintersportende Nederlanders. Het is de enige Nederlandse site die rechtstreekse lijnen heeft met de skigebieden. Hierdoor is de informatie actueel en betrouwbaar. Als de eerste sneeuw valt, vind je dit voor de populaire bestemmingen vrijwel direct terug op de website en in de apps van Sneeuwhoogte.nl. Naast sneeuwhoogtes, vind je er ook uitgebreide weerinformatie per dorp. Daarnaast schrijven de weermannen van Sneeuwhoogte.nl vanaf 1 oktober tot eind maart, dagelijks een uitgebreid wintersport weerbericht.

sneeuwhoogte logo

Favoriet voor het boeken van wintersportvakanties

Arke is onderdeel van de grootste online touroperator van Nederland en staat vooral bekend als aanbieder van (verre) zonvakanties. Wat minder bekend is, is dat Arke een van de grootste wintersportaanbieders is in Nederland en afgelopen jaren ieder jaar met dubbele cijfers is gegroeid. Uit onderzoek van online benchmarking bureau WUA blijkt dat Arke veruit favoriet is voor het boeken van een wintersportvakantie. Arke biedt wintersportvakanties met de auto, bus, trein en vliegtuig naar de bekende wintersportgebieden rond de Alpen, maar biedt ook bijzondere wintersportvakanties naar Finland (Lapland) inclusief vlucht met haar eigen airline.

Tablets & mobile pakken ruimte

Arke en Sneeuwhoogte.nl hebben al jaren een succesvolle samenwerking. Deze samenwerking vond tot op heden enkel plaats op de website van Sneeuwhoogte.nl. Door veranderingen in internetgebruik is echter te zien dat bezoekers steeds vaker hun smartphone en tablet gebruiken voor het consumeren van informatie en het boeken van een vakantie. Zowel Sneeuwhoogte.nl als Arke zien sterke stijgingen in verkeer vanaf deze apparaten op hun websites. Inmiddels is het gezamenlijke aandeel in verkeer via smartphones en tablets bijna gelijk aan het aandeel in verkeer via desktops.

Arke Sneeuwhoogte.nl mobile tablet desktop verdeling

Sneeuwhoogte.nl speelde al vroeg in op de verschuiving naar smartphones; in februari 2012 lanceerde Sneeuwhoogte.nl een gelijknamige app. Deze app, beschikbaar voor iOS en Android, is overladen met informatie over wintersportgebieden. Zo vind je naast actuele en betrouwbare sneeuwhoogtes ook live updates, een dagelijks wintersport-weerbericht, sneeuwkaarten en webcams. Als gebruiker van de app heb je de mogelijkheid om bestemmingen toe te voegen aan een favorietenlijst, ontvang je een pushbericht wanneer er verse sneeuw is gevallen, kun je wintersportvrienden uitnodigen, samen een vakantiefoto-album maken en uiteraard reageren op foto’s en berichten. Aan het einde van het wintersportseizoen 2013/2014 bereikte de app 300.000 installaties. Voor dit seizoen is de doelstelling om 600.000 installaties te bereiken.

sneeuwhoogte smartphone tablet app

Met de lancering van de nieuwste versie van de Sneeuwhoogte.nl app wordt de kracht van het grote bereik van de Sneeuwhoogte app gebundeld met de kracht van één van de grootste wintersportaanbieders. Arke is per ingang van dit wintersportseizoen exclusief aanbodpartner van de app. Binnen de app is het volledige wintersportaanbod van Arke geïntegreerd, compleet met accommodatiefoto’s, beschrijvingen en de beste aanbiedingen inclusief 6-daagse skipas. Hierdoor wordt de voorpret in de app uitgebreid met relevante aanbiedingen en kan de gebruiker doorklikken naar de -voor smartphone/tablet geoptimaliseerde- website van Arke.

De Sneeuwhoogte.nl app met Arke integratie is vanaf vandaag te downloaden via de Apple Store en de Google Play Store.