Reiswerk organiseert van 22 t/m 27 maart voor de vierde keer het Reiswerk Studentencongres voor de beste toerisme studenten van ons land. Met Bas Rasker in de Collegetour, sprekers als Diederik van Dam van Travelport, Monique van Aalst van Thomass en Peter Boneschaker van Pyton en natuurlijk de Reiswerk Game onder de bezielende leiding van BeCurious hebben zij een prachtig programma dat de studenten optimaal laat kennis maken met de uitdagingen van het werken in de reisbranche. Ze zijn klaar voor een nieuw avontuur in Grand Parc Lara in Turkije!

30% meer studenten

Het Reiswerk Studentencongres neemt dit jaar 30% meer studenten dan vorig jaar mee naar Turkije. De succesvolle Your Choice Events die Reiswerk organiseerde op de toeristische Hogescholen hebben resultaat gehad. Bijna 60 studenten van de diverse HTRO’s in Nederland zijn geselecteerd om mee te gaan naar Turkije.

Reiswerkgame

Reiswerk organiseert jaarlijks het Reiswerk Studentencongres om studenten met goede studieresultaten te laten ervaren wat werken in de reisbranche inhoudt en wat de carrièreperspectieven zijn. Bekende reisprofessionals delen hun ervaringen en carrièrebeslissingen met de reisprofessionals van morgen.

De Reiswerkgame vormt een belangrijk onderdeel van het congres. De studenten kruipen in de huid van een reisbedrijf en komen voor dilemma’s te staan die spelen in de dagelijkse praktijk van een reisprofessional. Hun performance wordt beoordeeld door een ervaren jury, waarbij vooral wordt gekeken of de studenten de competenties die nodig zijn voor het werken in de reisbranche, ook laten zien. Voor deelnemende reisbedrijven is dit dé kans om in contact te komen met dé reisprofessionals van de toekomst.

Travelconsults op het programma

Het programma is er op ingericht dat het talent zich maximaal kan presenteren aan de reisbranche. Naast de Reiswerkgame, staan er 12 Travelconsults op het programma waar studenten in gesprek kunnen gaan met reisprofessionals. Ook TravelNext gaat mee als 1 van de consults op het gebied van online marketing, social media en travel startups.

Studentprofielanalyse

Ook nieuw in het programma dit jaar is de Studentprofielanalyse. De deelnemende studenten ontvangen een online assessment waaruit een persoonlijkheidstype wordt geformuleerd. Bij dit type horen werkzaamheden, werkomgeving, motivatoren en een sterkte/zwakte-analyse. Studenten ontvangen bij de start van het congres op Schiphol de resultaten van het assessment in een rapportage. Tijdens het congres krijgen de studenten diverse vacatures op hbo-niveau uit de Reiswerk Vacaturebank die matchen met hun persoonlijkheidstypes. Op deze manier kunnen we studenten laten zien dat er meer vacatures zijn, dan alleen die van Productmanager of Inkoper. Vacatures die misschien veel beter bij ze passen, met zeker ook volle aandacht voor online functies, die in de Reiswerk Vacaturebank zijn geplaatst door reisbedrijven.

Hoe is het Reiswerk Studenten Congres

Wat zijn de kansen voor generatie Y en Z? Vorig jaar sprak Marco van Leeuwen zijn verwachtingen uit aan de hand van een aantal modellen. De pitches van de deelnemende studenten zijn via het Reiswerk blog terug te zien en te lezen.

Volg vanaf 22 maart het Reiswerk Studenten Congres via de hashtag #RSC15.