TripAdvisor is eigenaar geworden van Jetsetter, een community voor flash sales van luxe reizen. De site was in handen van Gilt Groupe en tekende daar voor ongeveer 10 procent van de jaaromzet.

TripAdvisor, groot geworden door het gelijknamige recensieplatform, heeft de acquisitie van het vierjarige (pdf) Jetsetter inmiddels bevestigd. Een overnamesom werd niet bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat Jetsetter, goed voor een geschatte 100 miljoen dollar jaaromzet, als label blijft bestaan. Met Sniqueaway.com beschikte TripAdvisor overigens al over een besloten koopjessite voor reizen. Jetsetter.com wordt net als die site ondergebracht bij TripAdvisor’s unit Smarter Travel Media.

Beursgang
Verkoper Gilt Groupe zou Jetsetter van de hand hebben gedaan in de aanloop naar een beursgang. Volgens Amerikaanse media toonden Expedia, Travelzoo en American Express zich ook geïnteresseerd in een overname van de site, maar trok TripAdvisor aan het langste eind.

Recensies
TripAdvisor, de grootste reissite van de wereld volgens comScore, heeft in de loop der jaren een database van vele miljoenen recensies over hotels, restaurants en bezienswaardigheden opgebouwd. Het bedrijf trekt naar eigen zeggen maandelijks tweehonderd miljoen unieke bezoekers, naar sites voor dertig verschillende landen. In ons land moet TripAdvisor de lokale concurrent Zoover ruim voor zich dulden.