Airbnb heeft gisteren bekend gemaakt dat ze een nieuw familielid hebben. Ze hebben de Localmind overgenomen van een drietal jonge honden, die het platform hebben opgezet om gebruikers real-time te laten zien wat er gebeurt op een bepaalde locatie.

Localmind

Localmind is twee jaar geleden opgericht vanuit een simpele vraag: Waarom weet je soms meer over wat er gebeurd aan de andere kant van de wereld dan wat er gebeurd in je eigen stad? Localminds verbindt mensen aan andere mensen die zich op het juiste moment op de juiste plek bevinden en de ander alles kunnen laten weten wat hij of zij wil weten.

Door online te verbinden, kun je deze verbinding gemakkelijk offline voortzetten. In feite is dat hetzelfde als waar Airbnb voor staat. Airbnb heeft nu de technologie en haar medewerkers opgenomen in de Airbnb-familie.

Nieuwe sociale initiatieven

De overname van Localmind geeft voor Airbnb veel toegevoegde waarde in de algehele ervaring op het platform. Zij geven op hun eigen blog aan: “Het Localmind productteam integreert nieuwe sociale initiatieven in de ervaring bij Airbnb. Het is precies waar onze gepassioneerde wereldwijde community om heeft gevraagd. Wij geloven erin deze nieuwe aanwinst bij zal dragen aan het kunnen aanbieden van meer authentieke en lokale ervaringen aan onze reizende community en onze gastheren.”

Localminds geeft in hun blog aan: “We zijn ontzettend enthousiast met de overname van Airbnb, zij creëren echte authentieke en lokale belevingen, beter dan alle anderen in de wereld!”

In een blog van TechCrunch heeft Brian Chesky, CEO van Airbnb, aangegeven:

De rol van social in reizen is belangrijker dan ooit. Wij hebben gezien dat het verbinden van mensen een grote rol spelen in de belevenissen bij onze community, we zijn dus enorm blij met de toevoeging van Localminds en haar team bij Airbnb om deze volgende golf met interessante sociale initiatieven te leiden.

Voorwaarden van de deal zijn niet bekend, volgens het blog van TechCrunch zal Localmind als zelfstandige toepassing blijven bestaan.