Vandaag is Orbiville.nl gelanceerd. Op het eerste gezicht weer een nieuwe zoekmachine voor reizen zoals Travelta, ReisRadar of Ilse Reizen. Maar als je de website wat beter analyseert, zijn er toch wel een aantal verbeteringen ten opzichte van eerder gelanceerde websites.

Orbiville.nl is de eerste zoekmachine voor reizen in Nederland die niet alleen de prijzen van hotels, maar ook van vliegtickets vergelijkt. De user interface zorgt dat de prijzen van de verschillende aanbieders overzichtelijk naast elkaar worden gezet. Je kunt nu (eindelijk) op hotel- en vluchtniveau de prijzen van verschillende aanbieders zien.

Een vluchtige scan laat zien dat nog niet alle Nederlandse reisaanbieders voor vluchten en hotels worden getoond. Bij navraag laat Pieter van der Voort (Directeur Nederland) weten dat dit spoedig uitgebreid zal worden, maar dat sommige relevante aanbieders op dit moment nog huiverig zijn om vergeleken te worden.   

Orbiville

Orbiville.nl bevat tevens een forum dat als inspiratiebron voor reizigers dient. Naast reisverhalen, foto’s en videoclips (binnenkort) van gebruikers geeft Pieter aan dat een team van editors regelmatig zal schrijven over leuke trends, en worden interessante aanbiedingen en reistips gegeven. Zo ontstaat er een gevarieerd beeld van verschillende bestemmingen waar de relevante prijzen en aanbiedingen bij getoond worden.

Alweer dus een initiatief om goed in de gaten te houden.