De ANVR heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het initiatief Samen Digitaal Veilig. Via het online platform van SDV kunnen ANVR-bedrijven gratis de eerste stappen zetten om hun cybersecurity te verhogen.

Ook is het mogelijk om in stappen te voldoen aan de Europese NIS2-richtlijn. Via een eigen SDV-ANVR portal kunnen bedrijven hier tegen forse korting aan meedoen.

Hacken

Het hacken van een website, sturen van malware, was een aantal jaren geleden nog iets bijzonders, maar tegenwoordig is het helaas een standaard risico geworden waar bedrijven meer rekening mee moeten houden. Het hacken, platleggen van bedrijven en eisen van bitcoins is meer en meer de praktijk. Daarom is cybersecurity enorm belangrijk.

Niet óf, maar wanneer

Ron Vermeulen, partnermanager van Samen Digitaal Veilig: “De vraag is niet óf maar wanneer een bedrijf te maken krijgt met een cyber probleem. Niet elke hack is te voorkomen, maar via een gerichte aanpak kan het risico fors worden beperkt en kan voorkomen worden dat het bedrijf onherstelbare schade op loopt.”

Webinars

Samen Digitaal Veilig, een initiatief van MKB Nederland, VNO-NCW en IVBB helpt de bedrijven hierbij. De overeenkomst met Samen Digitaal Veilig betekent dat ANVR-leden uitgebreide informatie krijgen over de gevaren van hackers, en hoe je hier tegen te beschermen. Leden kunnen deelnemen aan webinars, maar ook gebruik maken van de support desk.

Reizigers

Frank Oostdam, directeur ANVR: “Reisbedrijven hebben geen fysiek product. In onze sector gaat het niet om spullen maar om reizigers. Dit maakt de branche kwetsbaar. De gevolgen voor reisbedrijven maar ook hun klanten kunnen bij een hack groot zijn. Daarom is het van groot belang dat bedrijven hun cybersecurity op orde hebben. Met Samen Digitaal Veilig gaat de ANVR de bedrijven hiermee helpen.” Op de ANVR website ( ledenvoordeel) is uitgebreide informatie te vinden voor ANVR-bedrijven om stappen te zetten om hun systemen te beveiligen. Het NIS2 Keurmerk biedt drie niveaus, die aansluiten op het risico dat een organisatie loopt.