Local travel is een bekende trend in de reiswereld, waarbij reizigers aansluiting zoeken bij locals voor de beste tips en ervaringen om zo al het mogelijke uit hun reis te halen. Er zijn veel apps die inspelen op dit gegeven. Normaal gesproken stoppen apps alle tips van locals in een overzicht, maar nu kun je met Locish realtime een local een vraag stellen. Hun slogan: ‘Your taste, their town’ zegt dan ook direct wat ze over willen brengen: de beste tips van locals die passen bij jouw persoonlijkheid. Ik heb de app gedownload en duik er in!

Opstarten en aanmelden

De app opstarten gaat ontzettend gemakkelijk, na je e-mailadres, username en wachtwoord te hebben gegeven worden er enkele vragen gesteld om een beeld van jouw smaak en type reiziger te krijgen. Waaronder de vraag welke foto’s van interieurs je leuk vindt.

opstarten en aanmelden Locish

De werking van de app

Dan bevind je je op een bepaalde locatie en kun je direct een vraag naar locals om je heen sturen. Je wordt automatisch gekoppeld aan locals in de buurt die dezelfde smaak hebben als jij (door middel van je gekozen foto’s en interesses).

werking app

Helaas is er nog geen database van locals in Breda beschikbaar en kan ik met mijn vraag niet gekoppeld worden aan een local die mij een tip kan geven. Ik zit dus zonder koffietentje momenteel. Maar dat is slechts een kwestie van tijd voor gebruikers door gaan hebben wat een schat aan informatie hierachter kan zitten.

Jezelf aan melden als expert van je eigen stad is ook geen moeite, geef aan waar je woont en de vragen bereiken je vanzelf. Mocht je iets willen weten over Nijmegen, ik ben te vinden in Locish.

Expert locish

Plussen en minnen

+ Mij lijkt dit een fantastische app om op locatie een fantastische tip te krijgen van iemand die de omgeving kent, kan zien wat jij zoal leuk vindt en ongeveer dezelfde interesses heeft. Nu ook in Nederland nog even een uitgebreide community die zich aansluit bij de app.

– Het lastige is echter dat je (zoals bij veel reisapps het vervelende is) een internetverbinding nodig hebt. Misschien toch maar even doen als je je nog in het hotel bevindt waar je (hopelijk) gratis op Wi-Fi kunt.

– Daarnaast zou ik het ook een enorm voordeel vinden als je van te voren, vanuit je eigen woonplaats, tips kunt vragen aan locals in bijvoorbeeld Den Haag. Zodat ik van te voren een beetje kan plannen waar ik graag naartoe zou gaan als ik dit weekend op locatie ben. Nu lijkt het zo te zijn dat je pas een vraag kunt stellen wanneer je in de stad zelf bent.

Eindoordeel

Zelf ga ik zeker eens aan deze app denken als ik in Nederland op een onbekende plek terecht kom. Ik vind het idee ontzettend gaaf, dat je niet hoeft te zoeken door een berg tips, maar dat je direct een passende tip terug krijgt. Ik hoop van harte dat de community snel groeit zodat mensen elkaar kunnen helpen aan interessante plekjes in hun eigen woonplaats.