Airbnb kondigt vandaag de lancering van Online Experiences aan, een eenvoudige manier voor mensen om tijdens de COVID-19 crisis vanuit huis verbinding te maken, een inkomen te verdienen en digitaal te reizen.

Nu mensen over de hele wereld thuisblijven ter bescherming van hun eigen gezondheid en die van anderen, vallen veel standaard activiteiten zoals naar werk gaan, sporten en het beoefenen van een hobby uit. Online Experiences brengt hier verandering in en geeft Airbnb hosts de mogelijkheid een inkomen te genereren door hun bijzondere Experiences met miljoenen gasten digitaal te delen.

Mediteren met Boeddhistische monniken
Airbnb Online Experiences zal een breed scala aan activiteiten aanbieden. Van meditaties met Boeddhistische monniken en virtuele bezoeken aan de honden van Chernobyl, tot aan koken met een Marokkaanse familie. Groepen hebben bovendien de mogelijkheid om privé Experiences te reserveren en specifieke data voor boekingen aan te vragen, bijvoorbeeld bartending met professionals.

Virtuele fietstocht met Olympische medaillewinnaar Alistair Brownlee
De Online Experiences bieden ongekende toegang tot inspirerende hosts uit meer dan 30 verschillende landen, waaronder Olympische medaillewinnaars Alistair Brownlee en Lauren Gibbs. Of het nu gaat om een HIIT-training, meer leren over voeding met een bobsleeër of om een virtuele fietstocht, gasten kunnen nu vanuit het comfort van hun eigen woonkamer contact maken met enkele van de beroemdste atleten ter wereld.

Online Experiences voor senioren
“Menselijke verbinding is de kern van wat we doen”, aldus Catherine Powell, Hoofd van Airbnb Experiences. “Nu zoveel mensen binnen moeten blijven om hun gezondheid te beschermen, willen wij onze hosts de mogelijkheid bieden om in contact te komen met onze wereldwijde community, op de enige mogelijke manier momenteel, namelijk online.”

Hoogtepunten van de Online Experiences: