Booking.com heeft zijn omzet uit mobiele boekingen het afgelopen jaar verdriedubbeld. ‘Smartphones en tablets veroveren steeds meer terrein op de markt voor online hotelreserveringen’, zegt de reiswebsite.

De mobiele applicatie van Booking.com is de afgelopen drie jaar 20 miljoen keer gedownload. Het bedrijf zag zijn mobiele omzet stijgen van ruim 1 miljard dollar in 2011 naar meer dan 3 miljard dollar in 2012. ‘Onze klanten wensen mobiel dezelfde eenvoudige en probleemloze ervaring bij het maken van een boeking als op onze website. En wij zorgen ervoor dat zij die krijgen’, vertelt Darren Huston, CEO van Booking.com in een persbericht.

Booking.com Tonight

Booking.com heeft diverse applicaties ontwikkeld voor zijn gebruikers. Een van deze apps is Booking.com Tonight, die in 2012 werd gelanceerd. Met de app is het mogelijk is om lastminute – nog voor diezelfde avond – een hotelkamer te reserveren. ‘Booking.com Tonight maakt gebruik van het wereldwijde bestand van Booking.com met meer dan 200.000 hotels en andere accommodaties in 165 landen’, zegt Huston.

Met één klik worden alle beschikbare hotels in de directe omgeving opgehaald, inclusief de speciale lastminute deals. Via een reserveringsproces van twee stappen kan de boeking worden voltooid. Daarnaast biedt de app kaarten aan om de snelste route naar het hotel te vinden en kan de bevestiging van de reserving op de telefoon worden bewaard om zo snel in te kunnen checken in het hotel.

Booking.com

Booking.com werd in 1996 in Nederland opgericht en is tegenwoordig onderdeel van het Amerikaanse The Price Line Group (Priceline.com). Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en wordt wereldwijd ondersteund door meer dan negentig kantoren in meer dan vijftig landen.