De Hotel Cadeau Card van Weekendjeweg.nl is voortaan verkrijgbaar in de vierhonderd fysieke winkels van Primera. ‘Een logische en krachtige combinatie’, aldus Ed Trentelman van de hotelsite. Volgens de partnerpartijen zitten zowel korte vakanties als cadeaukaarten in de lift.

De samenwerking met Primera is in onze ogen een logische en heel krachtige combinatie”, zegt Ed Trentelman, woordvoerder van Weekendjeweg.nl. “Nu kan de consument even naar Primera om een Hotel Cadeau Card aan te schaffen met een zelf te bepalen waarde om die aan iemand cadeau te doen. De ontvanger kiest hierbij uit ons aanbod van ruim 2000 hotels. Met de sterk groeiende populariteit van korte hotelvakanties zijn wij ervan overtuigd dat de Hotel Cadeau Card een extra service biedt aan de Nederlandse consument”, aldus Trentelman. Volgens NBTC-NIPO gingen in 2008 2,9 miljoen Nederlanders op een korte hotelvakantie. In de komende drie jaar gaan 4,3 miljoen Nederlanders op een zo’n vakantie. Een deel hiervan is zelfs van plan dit meer dan één keer per jaar te doen.

Plastic cadeaucards populair
Primera is inmiddels een van de grootste aanbieders van cadeaucards van diverse partners. “De overgang van traditionele papieren cadeaubonnen naar plastic cadeaucards kent in Nederland, evenals in het buitenland, een stormachtige ontwikkeling”, zegt Gert van Doorn, Formule manager bij Primera. “Het marktaandeel van Primera in de verkoop van cadeaucards is inmiddels al bijna 50% en wij verwachten in de loop van 2009 het marktleiderschap naar ons toe te trekken”, aldus Van Doorn.

Zakelijke markt
Weekendjeweg.nl is onderdeel van Bookit, op zijn beurt een dochter van Holidaybreak PLC. Door hotelovernachtingen via een online-boekingssysteem tegen dagprijzen aan te bieden, probeert Weekendjeweg.nl ook vat te krijgen op ze zakelijke markt.

Q-pon
Weekendejweg.nl is een van de participanten in de mobiele kortingsgids Q-pon, die sinds deze week is te raadplegen op de mobiele site van de Telegraaf.