Cheapflights Media Ltd. heeft vandaag bekend gemaakt dat zij hun naam zullen veranderen in momondo group, dat is tevens de naam van één van haar Deense dochterondernemingen momondo.nl. Met deze wijziging wordt de lange termijn strategie van de onderneming onderstreept, namelijk een verdere ontwikkeling van haar aanwezigheid in niet-Engels sprekende markten en het merk Momondo helpen nieuwe producten te ontwikkelen. 

Internationale groei en vergroten merk

Een tijd geleden nam Cheapflights om strategische redenen Momondo en haar moederbedrijf Skygate International over. Met deze overname wilden ze ook de markten in Rusland en Scandinavië kunnen bedienen. Vandaag heeft moederbedrijf Cheapflights Media Ltd. besloten ook de naam van deze Deense reisvergelijkingssite aan te nemen om zich nog dieper in de niet-Engels sprekende markten te kunnen vestigen. Het bedrijf heeft de focus op internationale groei en vergroten van het merk momondo.

Raad van bestuur versterkt door oprichter Momondo

Het nieuwe re-branded bedrijf versterkt haar Raad van Bestuur met de benoeming van Thorvald Stigsen, oprichter van momondo en haar b2b-technologie voorloper, Skygate. Hij brengt 20 jaar aan ervaring met de reisindustrie, technologie en zakelijke expertise met zich mee.

Hugo Burge, CEO momondo group geeft aan

Wij geloven heilig in het feit dat je de wereld samen helpt te komen door het aanbieden van betere travel search mogelijkheden en meer inspiratie. Het is ons een groot genoegen Thorvald te mogen verwelkomen in de Raad. Bovendien zijn wij van mening dat gebruik van het merk momondo op het niveau van de momondo group, ons zal helpen bij de internationale groei van ons bedrijf en merk.

Thorvald Stigsen, oprichter van momondo en momondo group bestuurslid:

Ik houd van de kernvisie van het bedrijf – Een open wereld is een betere plek – en ik denk dat we het reizen kunnen democratiseren met onze uitgebreide zoekfuncties. De momondo group heeft een ongelooflijke dynamiek en de reiswereld biedt zo veel mogelijkheden. Het is alles bij elkaar erg opwindend.

De moedermaatschappij, momondo group, zal haar vestiging in Londen behouden terwijl de Deense meta-search afdeling  in Kopenhagen gebaseerd zal blijven.