D-reizen en Globe gaan samen met TSi Solutions de concurrentie aan met Zoover. De nieuwe reviewsite, Vakantiepanel.nl, combineert beoordelingen van reizigers en experts met informatie van Toeristiek. Dat maakte topman Julius ter Haar van Globe-moeder Oad Group onlangs bekend. Reisrevue schrijft erover.

Onafhankelijk
Volgens het magazine benadrukte Ter Haar dat Vakantiepanel.nl relevanter, betrouwbaarder en completer wordt dan Zoover. Hij wijst op de onafhankelijkheid van Toeristiek, onderdeel van TSi Solutions. Toeristiek verstrekte zijn op locatie verzamelde gegevens altijd alleen aan reisagenten, maar geabonneerde reisorganisaties kunnen de info sinds dit jaar ook integraal doorgeven aan de consument.

Businessmodel
De eerste pilotversie van Vakantiepanel.nl wordt in december verwacht. Achter de schermen wordt gewerkt aan een businessmodel dat openstaat voor alle reisagenten, aldus Oad-topman Ter Haar.

Cheqqer
Behalve tegen Zoover, dat in juni profielensite MyZoover lanceerde, neemt Vakantiepanel.nl het ook op tegen Cheqqer van TUI Travel. Die site leunt sterk op reviews, maar profileert zich als een sociaal platform voor reizigers.