Tussen 7 en 27 mei kan elke blogger met sterke benen en een goede conditie zich aanmelden voor een droombaan in de Gelderse streken. De job? In 100 dagen alle 5.000 kilometer fietspad van de vier Gelderse streken, Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek befietsen en van de reis verslag doen op een blog.

Deze unieke online campagne maakt deel uit van de landelijkeGelderland levert je mooie streken…” campagne, die als doel heeft de Gelderse streken als vakantiebestemming onder de aandacht te brengen en is opgezet door Toerisme Gelderland in samenwerking met Destination Think, een marketingbureau uit Amsterdam dat inmiddels internationale bekendheid geniet en onder andere het event SOMET15EU organiseert.

Een droombaan voor sportieve nieuwe media fanaten

“Het wordt vooral erg leuk, maar ook hard werken: honderd dagen fietsen en daarbij ook nog schrijven, fotograferen en filmen is een flinke opgaaf. De fietser wordt uiteraard goed beloond, aldus Hanneline Oosting, projectmanager van Toerisme Gelderland. Ook alle 100 overnachtingen en alle activiteiten worden in samenwerking met onze partners en online community voor onze blogger geregeld, zegt Oosting. Voor iedereen die graag fotografeert, schrijft en filmt, mooie dingen meemaakt en het leuk vindt om te fietsen is dit een unieke uitdaging.

Unieke campagne

“Door één fietser in 100 dagen alle 5.000 kilometer te laten fietsen en de avonturen met Nederland te delen op een blog, zetten we de Gelderse streken als vakantiebestemming op een unieke manier in de etalage. We vragen onze Facebook, Twitter en Instagram communities ons te vertellen waar de fietser onderweg moet stoppen. Zo bepalen onze bewoners en bezoekers voor een groot deel wat de fietser (m/v) gaat zien en doen en zien en horen we dus echteverhalen van echte mensen.

https://www.youtube.com/watch?v=VRdn_Cb6X6U&feature=youtu.be

Tussen 7 en 27 mei kan iedereen zich aanmelden via 5000kmgeldersestreken.nl. Rond 1 juli gaat de tocht van start.