Overal ter wereld investeert Disney in haar parken om de beleving voor de gasten te vergroten, het enige park wat altijd achter bleef qua grote uitbreiding was Disneyland Paris. Gisteren heeft Robert A. Iger, voorzitter en CEO van The Walt Disney Company, een meerjarig uitbreidingsplan aangekondigd voor Disneyland Paris ter waarde van 2 miljard euro. Dit deed hij in het gezelschap van de Franse president, Emmanuel Macron, in het Palais de l’Elysée in Parijs. Het omvat een transformatie van het Walt Disney Studios Park, waarbij drie nieuwe gebieden met de thema’s Marvel, Frozen en Star Wars worden toegevoegd en tal van nieuwe attracties en live entertainment.

Het uitbreidingsplan is een van de meest ambitieuze ontwikkelingsprojecten in Disneyland Paris sinds de opening van het park in 1992 en onderstreept het vertrouwen van The Walt Disney Company in het lange termijnsucces van het resort als symbool van het Disney-merk in Europa.

“We zijn heel enthousiast over de toekomst van Disneyland Paris en blijven investeren in haar succes op lange termijn. Het resort is nu al de belangrijkste toeristische bestemming in Europa. Met de ingrijpende uitbreiding die we vandaag hebben aangekondigd, zullen we nog meer geliefde personages en verhalen introduceren om zo nieuwe landen, attracties en entertainment te creëren. Zo tillen we niet alleen de ervaring van de gasten tot een hoger niveau, maar scheppen we ook nieuwe kansen voor het toerisme in deze dynamische streek.” – Robert A. Iger, voorzitter en CEO van The Walt Disney Company

Emmanuel Macron & Robert A. Iger  

Renovaties
Het meerjarige ontwikkelingsplan zal vanaf 2021 worden uitgevoerd in meerdere fasen, waardoor het Walt Disney Studios Park aanzienlijk wordt uitgebreid. Naast de drie nieuwe gebieden omvat de creatieve visie ook een nieuw meer, dat de focus van de entertainmentervaring wordt en de nieuwe gebieden van het park onderling zal verbinden. In het voorjaar van 2017 gaf Disneyland Paris het startschot voor de vieringen van haar 25e verjaardag met nieuw entertainment en nog meer belevingen voor de gasten. Het resort voltooide na twee jaar ook een renovatieprogramma, waarin veel van de klassieke attracties in de parken zijn vernieuwd en gerenoveerd en opende tal van nieuwe entertainmentshows, waaronder Mickey and the Magician. Deze show werd in 2017 bekroond met de prijs voor “Beste Theaterproductie” (Best Theatrical Production) van de International Association of Amusement Parks and Attractions. Daarnaast ondergingen de hotels van het resort enkele ingrijpende renovaties. Een daarvan is het Disney’s Newport Bay Club, dat nu een viersterrenhotel is.

Deze maand nog kondigde Disneyland Paris haar plannen aan voor een nieuwe attractie met Marvel thema, die naar het Walt Disney Studios Park komt. Deze attractie zal deel uitmaken van het nieuwe Marvel-gebied. In 2020 opent het resort de deuren van Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel, een vernieuwing van Disney’s Hotel New York, dat de bezoekers ontvangt in de sfeer van de inspirerende wereld van onder andere Iron Man, The Avengers en Spider-Man. En deze zomer vindt in Disneyland Paris de Marvel Superhelden Zomer plaats, waar de gasten hun favoriete helden kunnen ontmoeten en kunnen genieten van nieuw live entertainment.

Toy Story & Star Wars
Ook in de Disney Hollywood Studios in Orlando zijn ze al jaren bezig met uitbreidingen. Dit jaar wordt een nieuw gebied in gebruik genomen dat volledig in het teken staat van Toy Story. Volgend jaar wordt de echte klapper qua drukte verwacht als de nieuwe Star Wars uitbreiding haar deuren opent.

“De Hollywood Studios bevindt zich in een verbluffende transformatie en Toy Story speelt daarbij een belangrijke rol. Het is geweldig om onze gasten te verplaatsen middenin hun favoriete verhalen. Toy Story komt uit 1995, dus de millennials van nu zijn opgegroeid met deze klassieker” – Phil Holmes, vice Disney Hollywood Studios.

Het nieuwe gebied is zo gemaakt dat het lijkt op de achtertuin van Andy, de eigenaar van het speelgoed in de Toy Story-films. Het bevat een gezinsvriendelijke achtbaan, Slinky Dog Dash, Alien Swirling Saucers, een ronddraaiende attractie, en Toy Story Mania, een populaire rit die ook al in andere parken te vinden is. Het park wordt op 30 juni geopend.

Disney Cruise Line
Niet alleen in de parken, ook op zee probeert Disney de beleving te vergroten en marktaandeel te winnen. Het uitbreiden van haar vloot is daarom essentieel. Disney Cruise Line breidt daarom haar vloot uit met een zevende schip. Op dit moment vaart de rederij met vier schepen. Twee nieuwe schepen staan gepland voor 2021 en 2023. Het zevende schip zal in 2022 in de vaart worden genomen.

“We hebben besloten dat twee nieuwe schepen niet genoeg zijn om alle nieuwe belevingen te omvatten. We dromen ervan om cruisevakanties voor families naar een heel nieuw en hoger niveau te brengen met indrukwekkende Disney storytelling, familie-entertainment en unieke Disney-innovaties” – Bob Chapek, Chairman Walt Disney Parks & Resorts