Roy platje is geen onbekende uit de reisbranche. Sinds vele jaren is Roy actief in de online reiswereld. Ondermeer bij bedrijven als Peter Langhout Reizen en Europeesche verzekeringen. Sinds 2008 houdt Roy zich full time bezig met RED Online Marketing, een performance based bureau wat zich volledig focust op het leveren van relevant verkeer in de reisbranche.

Nieuwe kijk op reizen, hoe kies je de juiste accommodatie
Vanaf 1841 wordt de eerste reis georganiseerd door Thomas Cook. In de periode van 1860 en 1999 blijft in feite het reisbureau het aanspreekpunt voor iemand die op reis wil. Sinds 2000 is dat beeld veranderd. De consument doet het nu zelf. Maar kan de consument de juiste keuzes maken uit 88.000 accommodaties die de Nederlandse reismarkt bepalen? Volgens Roy platje is dat zeer lastig, zeker ook omdat consumenten steeds meer input krijgen van verschillende bronnen.

Nieuwe website | VindeenReis.nl
Een antwoord op de complexiteit van het vinden van de juiste accommodatie is de site VindeenReis.nl. Hier worden de data van Toeristiek en Zoover naast elkaar getoond. Dit verhoogt de relevantie volgens Roy. Sinds kort is VindeenReis wel een volledige affiliate website die traffic levert naar Zoover.nl. De keuze om dit te doen is een praktische insteek omdat er bij Zoover zo’n 6 mensen bezig zijn om het juiste aanbod van de diverse touroperators te koppelen aan de juiste accommodatie.

In zijn presentatie ging Roy ook dieper in op de case van Boekvandaag.nl. Meer hierover kan je hier lezen. Het mooie aan Boekvandaag.nl is dat de site, de e-mailflow tot in detail klopt. Knap gedaan.