‘Meeting Rembrandt’ neemt je mee naar het Amsterdam van de Gouden Eeuw. Je beleeft belangrijke momenten uit Rembrandt’s leven samen mét hem. Waaronder de totstandkoming van de fameuze ‘Nachtwacht’.  Dit alles is totstandgekomen door een samenwerking tussen Oculus Studios en de Amsterdamse virtual reality studio Force Field.

Oculus, de Amerikaanse fabrikant van de VR bril ‘Gear VR’, vroeg Force Field een VR ervaring te ontwikkelen, die laat zien hoe ongelooflijk levendig VR kan zijn op een mobiel apparaat. Deze Gear VR maakt het namelijk mogelijk om met een Samsung mobiele telefoon VR te ervaren. Force Field plaatste opnames van echte acteurs in gedetailleerde 17e eeuwse VR omgevingen waardoor er een erg realistische kijk terug in de tijd wordt gegeven.

“Een van de mooiste dingen, die je kunt doen met VR is de geschiedenis tot leven brengen”, vertelt Arthur Houtman, CEO van Force Field. “Het voelt alsof je er daadwerkelijk bij bent op het moment dat geschiedenis wordt geschreven. Je hebt interactie met Rembrandt in zijn atelier en in zijn huis en hij vertelt jou waarom zijn werk zo controversieel was in die tijd.”

‘Meeting Rembrandt: Master of Reality’ is gratis te downloaden in de Oculus Gear VR store.