Hier hebben we op gewacht, bedrijven in travel die werken met drones. Want, ook in onze industrie lijkt na Thomas Cook, nu de rest ook steeds meer te snappen waarom het belangrijk is dat mensen vooraf weten wat ze op bestemming kunnen verwachten. Om nog beter aan de behoefte van vakantiegangers te voldoen, zet Belvilla nu ook drones in. 

Volgens Belvilla dragen luchtfoto’s bij aan de informatiebehoefte van haar klanten. Met de luchtfoto’s geschoten met de drone, geeft de vakantiehuisspecialist extra informatie (in visuals) over de ligging van het vakantiehuis om bij websitebezoekers veel onzekerheid weg te nemen.

Drone fotografie ter verbetering van de service

Belvilla directeur Bjørn Berg-Andersen zegt daarover:

“Eerlijke, uitgebreide informatie van ieder vakantiehuis; dat is wat mensen van Belvilla mogen verwachten. De inzet van drones past bij die verwachting. Een drone biedt de mogelijkheid om lastig te fotograferen vakantiehuizen goed in beeld te brengen. Denk bijvoorbeeld aan woningen in de bergen, aan het water en midden in de bossen. Deze luchtfoto’s geven waardevolle, aanvullende informatie op de uitgebreide huispresentatie die reeds bestaat uit bijvoorbeeld de weergave van ieder vakantiehuis in Google Maps.”

Pilot start in de Alpen en groeit mogelijk uit

Belvilla is gestart met de inzet van drones voor luchtfotografie in Oostenrijk. Berg-Andersen licht toe: “Vanwege de vele vakantiehuizen tegen de berghelling was het voor ons logisch om in de Alpen een pilot met drones te starten. We tasten momenteel de mogelijkheden af om ook in andere regio’s drones in te zetten.”

Chalet Sonnberg in Maria Alm (daarvan is tevens de header afbeelding afkomstig) is één van de vakantiehuizen die nu gepresenteerd wordt met luchtfoto’s van een drone.