Smartphones in restaurants, we zien het meer en meer. Logisch ook, aangezien we altijd en overal connected willen zijn. Maar de eigenaar van een restaurant in São Paulo had er genoeg van dat zijn gasten voortdurend naar het oplichtende scherm zitten te kijken en bedachten het Offline Glass. En ook de bedenker van Downside App dacht er net zo over.

The Offline Glass

Het glas staat als het ware op je telefoon, doordat er een stukje uit de bodem is weg geslepen. Je kunt je telefoon dus niet pakken zonder het glas op te tillen.

Downside App

Het principe is hetzelfde als de phone stacking game. Je legt je telefoon allemaal weg zodat je echt de aandacht voor elkaar hebt. Degene die als eerste zijn telefoon pakt om op de hoogte te zijn van wat er in de rest van de wereld speelt, mag de rekening betalen.

Met een app is vals spelen er niet meer bij, de Downside app werkt als volgt: je zorgt ervoor dat iedereen in het gezelschap de app downloadt. Dan voer je de groepsnaam in en moet iedereen zijn telefoon omdraaien. De app ontdekt wie de phone als eerste oppakt, en geeft dit door aan de rest van de groep. Helaas is de app er enkel voor de iPhone.

Verslaafd aan onze smartphones?

Het lijkt erop dat we met z’n allen zo verslaafd zijn aan onze smartphones dat we door iets of iemand gedwongen moeten worden om hem tijdens een eetafspraak niet tevoorschijn te toveren. Wat vind jij van de ontwikkeling van dit soort initiatieven? Vind je het gek dat we zelf niet kunnen bedenken dat een face-to-face gesprek waardevoller kan zijn als je telefoon even buiten beeld is, of ben jij net zo’n veelgebruiker en heb jij dit soort initiatieven nodig om je telefoon even apart te kunnen leggen?

Bron: CWTConnect van Carlson Wagonlit Travel