Toegang tot je travel informatie, terwijl je telefoon niet eens online is. Dit is wat we nu weten over de allerlaatste geruchten en verwachtingen van de nieuw te lanceren Google Trips.

Points of interest via Gmail

Net zoals de details van vorige en aankomende vluchten, hotelreserveringen etcetera die uit Gmail toegevoegd worden in apps zoals Google Now, zal in Trips deze informatie een niveau hoger getild worden. De app speelt dan in op de rol van local guiding/content; met places to ‘check out’ zoals restaurants, attracties en barretjes. De visuele route daar naartoe wordt ook uitgestippeld in een Maps variant binnen de app.

Google Maps in Trips

Dat klinkt inderdaad als een gespecialiseerde Google Maps, en dat is het ook. Dat is niet verkeerd, want in deze stand-alone app kunnen reizigers exacter navigeren naar hun travel behoeften, gericht op het ontdekken van omliggende attracties.

Getting Around: overzicht van vervoer

Ook de integratie van vervoersopties na aankomst op de bestemming, zoals tijden voor openbaar vervoer, taxi’s en sharing services voor vervoer is volgens de geruchten opgenomen in de app.

getting around on arrival Google Trips

Vorige week reviewden we het nieuwe vervoersplatform van Loco2. Google zal binnen de app dezelfde soort service aanbieden, maar dan niet via web. Wat opvalt aan de content binnen deze Google Trips preview, is de uitgebreide omschrijving van de routes. Het is heel customer friendly gebracht. Zoals men ook nieuwsberichten leest, zo is de content van ‘getting around’ ingericht. Het lijken meer micro-blogs, dan uitgebreide of ingewikkelde ‘uitzoekfeatures’ waarbij je zelf – door je voorkeuren aan te geven- moet uitzoeken wat het snelste is voor je.

De rol van de feedback: vertrouwen op local guides

Dat Google met deze Trip enigszins ‘agile’ op de markt wilt gaan, blijkt uit het feit dat de app continu bijgestuurd gaat worden door feedback. Overal kan feedback op gegeven worden; van de door Google geïmporteerde mails, tot aan de locaties die de reiziger bezocht heeft en de foto’s van activiteiten. Helemaal agile is het niet, de app wordt nu getest door gebruikers van Local Guides; de personen die Google Maps nu het meest gebruiken.

Langzamerhand zijn de producten/apps die Google op de markt brengt, steeds moeilijker uit elkaar te houden/te onderscheiden. Laatst kwam de partij nog met Google Destinations.

Op Tnooz werden de developments op kritische wijze aan de kaak gesteld, daar is ook zichtbaar hoe de app er nu voor de testers uitzag en geeft een preview van de uiteindelijke app Trips.