SmartHOTEL en Hoteliers.com hebben aangekondigd dat ze zullen fuseren tot één entiteit. Daarnaast brengen beide partijen het nieuws dat Connected Capital nieuwe investeerder is.

Connected Capital, een prominente Europese investeerder in B2B-software, zal de fusie ondersteunen met groeikapitaal en expertise, en een ‘buy-and-build strategie’ toepassen. Hun deelname is gericht op het versnellen van de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten, en het uitbreiden naar nieuwe markten.

Groei versnellen

Susan Lagerweij, partner bij Connected Capital, stelt dat de snelle overgang naar cloudgebaseerde technologieën in de Hospitality Tech-markt heeft geleid tot de beschikbaarheid van geavanceerdere oplossingen voor onafhankelijke hotels. Ze ziet een unieke kans voor de gefuseerde onderneming om hun groei binnen het kernsegment te versnellen dankzij een divers aanbod aan softwareoplossingen en -aanbieders.

Verbeterd productportfolio

Pitrik van der Lubbe, CEO van de nieuw gevormde organisatie, meldt dat de fusie en de betrokkenheid van Connected Capital het mogelijk maken om klanten een verbeterd productportfolio aan te bieden. Er zal speciale aandacht uitgaan naar het geavanceerde betalingsplatform dat de integratie van het automatisch coderen van virtuele creditcards (VCC), betalingspagina’s, betalingslinks en het verwerken van betalingen via fysieke terminals mogelijk maakt.

Embedded payment solutions

Derreck Weterings, COO, legt uit dat door het invoeren van ‘embedded payment solutions’, hotels transacties veilig kunnen verwerken en profiteren van een gestroomlijnd betalingsproces voor zowel E-commerce als In-Person Payments. Het doel is om zowel de gastervaring te verbeteren als de operationele efficiëntie voor hoteliers te verhogen.