Een weblog is een site, een online dagboek van iemand die zijn interesse, passie, of expertise met anderen op internet wil delen. Weblogs behandelen de meest uiteenlopende onderwerpen, van persoonlijke ervaringen tot business blogs. De explosieve toename dwingt organisaties om na te denken over dit fenomeen.

Moeten we als bedrijf een eigen weblog starten? Hoe kunnen we onze klanten mobiliseren om onder onze naam een weblog te onderhouden? Welke weblogs moeten we voortaan inzetten voor promotiedoeleinden?

Het gaat om de inhoud, niet de techniek
Er is een behoorlijk aantal gratis tools waar je een weblog mee kan maken zoals Web-log.nl, Blogger.com, Bloglines.com, Typepad.com, startlog.nl, Blogo.nl en WordPress.com. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het maken van een weblog ’technisch gezien’ niet moeilijk is. Maar het gaat ook niet om de techniek maar om de inhoud. Hoe bereik je de doelgroep en hoe hou je het interessant? Je moet je doelgroep kunnen blijven boeien.

De kracht van weblogs
Het leuke van een weblog is het feit dat de lezers van het blog op een artikel kunnen reageren. Een weblog biedt de mogelijkheid tot interactie. Er ontstaat tweerichtingsverkeer. En juist die reacties geven veel meer inhoud aan het bericht. Berichten worden aangevuld met andere voorbeelden en vooral meningen van de lezers.

Extra bezoekers
Daarbij zijn de meeste weblog-tools volledig geoptimaliseerd voor zoekmachines waardoor de berichten vaak hoog in de zoekresultaten eindigen. Het inzetten van een weblog is dus een prima manier om extra verkeer naar je website te trekken.

Wereldwijd komt er iedere seconde een weblog bij. Binnenkort die van uw bedrijf? Weten hoe zoiets werkt? Neem dan eens contact met me op zodat we de mogelijkheden in kaart kunnen brengen.