De site van KLM scoort met afstand het best in een gebruikerstest naar online-ticketaanbieders. Cheaptickets.nl wordt het best gevonden, maar blijft achter op conversie.

Dat blijkt uit een zogenoemde Web Performance Scan van WUA! Het Amsterdamse onderzoeksbureau vroeg een groep respondenten twee vliegtickets te zoeken voor een vijfdaagse trip naar New York en volgde hun online-verrichtingen.

Conversie
De topnotering van Klm.com is vooral te danken aan hoge waarderingen op imago (cijfer 7,8) en vertrouwen (8,0), deelgebieden waarop KLM de concurrentie ver achter zich laat. Ook de conversie is hoog, zeker gelet op het bovengemiddelde prijspijl van KLM.

Vormgeving
De site van KLM wordt net zo goed gevonden als Vliegtickets.nl en Ebookers.nl, de nummers twee en drie in de overall ranglijst (zie hieronder.) Behalve op de gepercipieerde betrouwbaarheid geven die sites terrein prijs aan KLM op het criterium vormgeving.

 

Cheaptickets.nl
Cheaptickets.nl wordt het best gevonden van alle ticketssites, constateert WUA! Acht op de tien respondenten bracht een bezoek aan de site. Die weet slechts een klein deel van die bezoekers tot koper te maken. Henk Kroezen van WUA! daarover: ‘Cheaptickets.nl blijkt het van deze vindbaarheid te moeten hebben, want hoewel de website zelf benedengemiddeld scoort op alle onderzochte deelaspecten, houdt het onder de streep toch 7,5 procent van de respondenten over. Vooral aan gebruiksvriendelijkheid en informatiewaarde blijkt veel te verbeteren.’