Het is Comic Sans Dag vandaag, Coen en Sander (van de Coen & Sander show natuurlijk) hebben deze 6e juli uitgeroepen tot vierde Nationale Comic Sans Dag. De Comic Sans lovers roepen iedereen op hun scripties, boekverslagen en websites het oh zo bekende lettertype mee te geven. KLM is in ieder geval om!

Waar Comic Sans Dag vandaan komt

Het lettertype werd in 1999 door Vincent Connare ontworpen waarbij de inspiratie kwam van het lettertype dat in Amerikaanse stripboeken wordt gebruikt. Comic Sans werd jarenlang te pas en te onpas gebruikt op websites, verslagen, liefdesbriefjes en rapporten.

Tegenwoordig wordt je lachend nagewezen als je nog een scriptie inlevert met het lettertype, maar gelukkig zijn daar Coen & Sander met hun Nationale Comic Sans Dag 2012. Op deze dag wordt je opgeroepen om alles wat je doet in Comic Sans te doen, van teksten tot logo’s tot scipties, lever ze in in Comic Sans.

KLM geeft duidelijk gehoor aan de oproep en zet haar website om in het prachtige ronde lettertype!

Mocht je je eigen site nou ook graag in Comic Sans om willen zetten speciaal voor de Comic Sans Day, hier kun je vinden hoe je dat doet. Happy #ComicSansDay, allemaal!!