Singles, we moeten er wel veel van hebben in Nederland. In de supermarkt liggen onnoemelijk veel porties die speciaal voor de alleen-eters zijn samengesteld, datingsites schieten als paddestoelen uit de grond en singlereizen zijn ongekend populair. Kras heeft speciaal voor deze doelgroep het spel ‘Hoe beleef jij Curaçao?’ ontwikkeld.

Singlereizen

We krijgen steeds meer singles, die trend is duidelijk. Volgens Wikipedia kennen we in 2015 maar liefst 3 miljoen vrijgezellen in ons land. Dat is een beste doelgroep in alle branches, maar zeker ook in de reisbranche. Want wat doet een single met zijn of haar vakantie als alle vrienden met hun lief gaan?

Ben jij een sfeermaker?

Kras heeft speciaal voor deze doelgroep ook een sectie in haar reisaanbod. Via Facebook krijgt deze groep een aparte pagina waar de medereizigers worden gezocht, en waar nu een spel te vinden is ‘Hoe beleef jij Curaçao?’. Je kunt tickets winnen naar het prachtige land, uiteraard: only for singles! Het spel bestaat uit twee delen:

Deel 1: Je moet een aantal vragen beantwoorden over hoe jij je tijd door zou brengen als jij in Curaçao zou zijn. Daaruit krijg je te zien of jij een echte zonaanbidder, kroegtijger, sfeermaker of avonturier bent. Natuurlijk even delen met je vrienden en je bent klaar voor deel twee.

Deel 2: Dit deel van het spel is gisteren gestart. Deelnemers van het eerste onderdeel dagen elkaar twee weken lang uit door vragen over elkaar te beantwoorden. Op basis van de profielfoto en vakantietype van de tegenstander, raden de singles wat de ander als antwoord op een vraag heeft gegeven. Bij een goed antwoord krijgen beide één punt. Degene met de meeste punten wint een singlereis naar Curaçao.

Leuk spel, maar hoe werkt het precies?

Het spel is onwijs leuk opgezet, zeker het feit dat het bestaat uit twee delen en je als deelnemer een competitie aan gaat vind ik erg leuk. Ik kan echter vanuit de app zelf niet helemaal door krijgen hoe het spel in zijn werk gaat en dat er twee delen zijn. Dat vergde toch wat uitzoekwerk van mijn kant (als eventuele consument). Wat is jullie mening?