Met ingang van juni 2009 dit jaar start in Nederland de eerste leergang op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Het betreft de ‘Leergang SEO’ (16 dagdelen) die LECTRIC standaard in haar aanbod opneemt en die wordt verzorgd door docenten van LECTRIC Internetopleidingen in samenwerking met diverse marktpartijen.

“We waren al langer bezig met dit specifieke onderwerp binnen ‘search’, maar de afgelopen periode heeft ‘SEO’ zich echt afgebakend als ‘vakgebied’. Dat merkten we ook aan de vele vragen uit de markt”, aldus Mark de Koning, directeur LECTRIC Internetopleidingen. ‘De leergang SEO is voor ons dan ook een logische stap gericht op de trend die we al enige tijd waarnemen. We zien dat organisaties meer kennis in huis willen ontwikkelen op het gebied van online marketing, naast de relatie die ze onderhouden met een gespecialiseerd bureau.’

Volgens Mark de Koning is ook de marktsituatie van invloed op de totstandkoming van de leergang. “Voor veel organisaties is adverteren binnen zoekmachines minder rendabel aan het worden. Ze verleggen aandacht nu meer naar het organische deel, wat out of pocket wel meer investeringen met zich meebrengt maar op de langere termijn meer rendement oplevert.”

LECTRIC richt zich met deze nieuwe leergang niet alleen op online marketeers binnen organisaties, maar ook op professionals van Searchbureaus. “Dat brengt voor ons de uitdaging met zich mee dat we zowel laagdrempelig moeten zijn voor deelnemers die redelijk onbekend zijn met SEO en aan de andere kant een interessante leergang moeten bieden voor mensen die er vanuit hun professie al mee te maken hebben. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.”

Meer weten? of aanmelden voor de Leergang Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

P.S. Wil je je aanmelden voor deze leergang? Geef dan in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier de code : Reismanagers.nl in en ontvang als extra het boek Van zolderkamer tot miljoenenbusiness.