Lidl begint volgende week met de verkoop van reizen op de Nederlandse markt. De supermarktketen gaat op een speciale website onder meer vakanties aanbieden van Sundio Group, de nummer twee uit de Twinkle100. Dat heeft een woordvoerster van Lidl vandaag bevestigd aan Reisrevue.

Ook reizen uit de assortimenten van touroperators Stip Reizen en het Duitse Select Holidays zullen vanaf 1 augustus worden verkocht op Lidl.reizen.nl. Net als voor het assortiment in de supermarkten belooft Lidl ook voor het reisaanbod ‘de hoogste kwaliteit voor de laatste prijs’.

‘Verwachtingen hoogegespannen’
Lidl is in Duitsland al jarenlang succesvol met de verkoop van reizen. De verwachtingen in Nederland, waar Lidl onlags zijn driehonderdvijftigste supermarkt opende, zijn hooggespannen volgens Reisrevue. Over concrete targets sprak Lidl zich niet uit tegen het vakblad. Het aanbod op Lidl-reizen.nl zal maandelijks worden ververst.

Lidl en e-commerce
Behalve reizen verkoopt Lidl in Duitsland ook een groot assortiment non-foodproducten online, waaronder producten die niet in de winkels verkrijgbaar zijn. De supermarktketen verdient op de thuismarkt verder aan dedicated websites voor de verkoop van bloemen (Lidl-blumen.de) en fotoproducten (Lidl-fotos.de). In Nederland verkoopt Lidl op dit moment nog helemaal niet online.