Micazu.nl, de website voor particuliere vakantiehuizen van 4.000 Nederlandse eigenaren is nog steeds in de race voor de meest gebruiksvriendelijke website van Nederland. Er zijn dit jaar vijf categorieën. Per categorie zijn er tien genomineerde websites aangedragen. In de categorie “communities”, waar onder meer Funda en Iens in zaten, zijn er nog drie kanshebbers over: Zoover.com, Micazu.nl en Independer.nl. Op 26 mei aanstaande worden de categorie winnaars en de overall winnaar bekend gemaakt.

Micazu.nl: 4.000 particuliere vakantiehuizen in 50 landen van Nederlandse eigenaren
Micazu.nl is de grootste website in Nederland voor huurders en verhuurders van Nederlandse particuliere vakantiehuizen. Bijna 4.000 vakantiehuiseigenaren presenteren zelf hun vakantiehuis op Micazu.nl en sluiten ook rechtstreeks een overeenkomst met huurders. Omdat er niemand tussen zit, besparen huiseigenaren en huurders de circa 20-30% commissie over de huurprijs, die de reguliere reisorganisaties rekenen. Micazu.nl is enige jaren geleden op verzoek van D-reizen gecreëerd als zelfstandige onderneming en heeft begin dit jaar ook de Publieksprijs van de Thuiswinkel Awards 2011 gewonnen voor beste Nederlandse Reiswebsite.

Op de website staan ook veel opmerkelijke vakantiehuizen. Zo kunt u in Toscane overnachten in het voormalig atelier van Karel Appel, slapen in een château in Frankrijk met privé golfbaan of met een groep overnachten in vakantiehuis Isis in Westerwolde met een ruim binnenzwembad.

Over de Usability Award
De Usability Award voor de meest gebruiksvriendelijke website van Nederland wordt dit jaar voor de elfde maal uitgereikt. In 2001 is de Award voor het eerst uitgereikt aan Nu.nl. Vorige winnaars zijn onder andere Wehkamp.nl en Bol.com. De Usability Award is in het leven geroepen om het belang van gebruiksvriendelijkheid van websites te onderstrepen.