Vorige week werden de Deense Travel Awards uitgereikt, reisvergelijker Momondo mocht er één mee naar huis nemen voor ‘Best Travel Website’. Dit was het tweede jaar op rij dat de reissite werd beloond met deze prijs door de Denen. Ook in Nederland is Momondo actief. 

Momondo

De website bekijkt zo’n 700 reiswebsites en vergelijkt de beste aanbiedingen voor vluchten, hotels en autoverhuur. Daarnaast bieden ze reisgidsen die gebaseerd zijn op User Generated Content. Dat maakt dus dat gebruikers samen de reisgidsen vullen en tips achter laten voor elkaar. Je kunt de reisgidsen filteren op ambiance kleur die past bij jou doel van de citytrip, wil je trendy, upbeat en upscale & chic Berlijn zien, dan ga je voor Cool Pink. Families kunnen hun voeten weer beter uit met de groene kleur in de reisgids. En voor warme activiteiten ga je voor de Ruby Red reisgids.

Ook bieden ze mobiele toepassingen aan voor Android en iPhone, om mobiel te kunnen zoeken. ” Tegenwoordig zoekt  ongeveer 15% van onze gebruikers Momondo vanaf mobiele apparaten naar vluchten en reisaanbiedingen. Daarom steken we veel energie in ons mobiele concept  “700 reiswebsites in je broekzak “, dat een service biedt naar welke veel consumenten op zoek zijn “, zegt Martin Lumbye, partner bij Momondo.

‘Best Travel Website’

Alles bij elkaar maakt dat Momondo voor de Denen, dé reiswebsite is waar ze alles kunnen vinden wat ze nodig hebben aan informatie. 1.400 Deense consumenten en enkele duizenden mensen uit de Deense reisbranche hebben wederom Momondo gekozen als beste reissite van Denemarken.  Ze zijn daarom wederom uitgeroepen tot ‘Best Travel Website’ tijdens de Deense Travel Awards.

“Namens het team achter Momondo, wil ik iedereen bedanken voor de steun en de motivatie die deze prijs ons geeft. We willen ’s werelds beste online reissite maken. Dat was in 2006 onze ambitie toen wij Momondo lanceerden als een klein Deens initiatief. En dat is nog steeds de ambitie waar wij dag in, dag uit naar toe werken”, zegt Martin.

Momondo, van harte gefeliciteerd met de award, oprecht verdiend.