Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) lanceert een Holland-layer in de Layar-applicatie. De Layar-applicatie is een gratis applicatie voor iPhones en Android-telefoons. Met de Holland-layer kan de binnen- en buitenlandse bezoeker toeristische informatie van zo’n 17.000 locaties en bezienswaardigheden raadplegen in negen talen. Het NBTC biedt de moderne toerist hiermee de mogelijkheid om op een innovatieve en bijzondere manier toeristische informatie tot zich te nemen.

Hoe werkt holland-Layer
Een toerist met een smartphone en de Layar-applicatie kan in de Holland-layer alle interessante bezienswaardigheden in de buurt van de plek waar hij of zij staat, tevoorschijn halen. Als de toerist bijvoorbeeld op het Museumplein in Amsterdam staat en zijn toestel met de Holland-layer voor zich houdt, komen de bezienswaardigheden in de buurt vanzelf op het scherm te voorschijn. Ook kan gemakkelijk meer informatie worden opgevraagd of richtingaanwijzingen naar de plek.

Het gebruik van internet en het aantal smartphones blijft toenemen, met name onder een aantal belangrijke doelgroepen van het NBTC. Charel van Dam, manager Online Marketing NBTC: ‘De mobiele telefoon wordt steeds vaker gebruikt bij het zoeken naar toeristische informatie. Door de Holland-layer te introduceren maken wij dit voor onze doelgroep makkelijker toegankelijk. De (internationale) bezoeker kan alle relevante toeristische informatie in zijn of haar omgeving in een handomdraai vinden en zo Nederland op een nieuwe manier ontdekken.’