Het slechte weer geeft volgens de berichten nogal eens een run op het boeken van lastminutes. Een hunkering naar de zon begint ook bij mij als ik de regendruppels op het dak hoor vallen, in dat geval ben ik dus als ieder ander. Maar dan komt de grote vraag: waar gaat de reis naartoe? Voor mensen die er echt niet uit komen is er nu een hamster die je helpt met het kiezen van een bestemming: ik stel u voor aan Hamster Andy van Neckermann België. Zinvol of zinloos?

Hamster Andy

Een hamster met een zonnebril, ja, hij doet zeker schattig aan. Maar of ik het lot van mijn vakantiebestemming in zijn hamsterhanden zou willen leggen..?

Je kunt zelf een aantal destinaties kiezen uit een lijstje die om het looprad worden geplaatst van Andy. Hij gaat vervolgens lopen en eindigt met de pijl bij een destinatie, natuurlijk kun je direct daarna op de website van Neckermann kijken welke reizen er bij de destinatie passen. Ook kun je een reis naar de gekozen destinatie winnen door een aantal vragen te beantwoorden.

Zinvol?

Ik vind het onhandig dat je niet zelf destinaties toe kunt voegen aan het rad. Ik kan me voorstellen dat je als bijna-vakantieganger met twee of drie destinaties zit die van je bucketlist af komen, maar kun je juist uit die drie niet kiezen omdat je ze allemaal even mooi of interessant vindt. Nu ben je afhankelijk van het lijstje dat hamster Andy je biedt en dus waarschijnlijk puur de populairste bestemmingen. Mocht je dus een vakantie willen boeken naar een andere plek dan waar de massa zich naartoe begeeft deze zomer, dan biedt hamster Andy jou niet de oplossing.

Zinvol is Andy wel voor twijfel-konten die gewoon snel weg willen, waarbij de prijs niet uit maakt (want die wordt niet vermeld in de app zelf) en je gelukkig bent zolang de zon maar schijnt. Want dan is Andy de redder in nood en neemt hij al je zorgen over een beslissing nemen je uit handen.

Voor mij persoonlijk is Andy dus geen uitkomst, maar ik ben benieuwd naar jouw mening: Zinvol of zinloos?