De Nederlandse website Campingfinder gaat fuseren met CampDay uit Duitsland. De twee camping boekingsites gaan samen verder onder de naam Campsy. De fusering is al zichtbaar op de Nederlandse website. Door de fusie kunnen kampeerliefhebbers via de website meer dan 800 campings in Nederland en Duitsland boeken. Wanneer andere landen worden toegevoegd is nog niet bekend.

Booking.com voor campings

De boekingwebsites Campingfinder uit Nederland en CampDay uit Duitsland, beide gespecialiseerd metasearch van campings, gaan fuseren. De websites gaan samen verder onder de nieuwe catchy naam Campsy. Dit bedrijf wordt ook gezien als de Booking.com voor campings door het grote aanbod in camping. Via de website heb je toegang tot meer dan 500 boekbare campings in Nederland en Duitsland. Of je nu op pad gaat met een klein tentje, caravan of camper; via Campsy is het de bedoeling dat je de ideale campingbestemming snel kan vinden.

Campsy logo ps

CampingFinder

Waarom zijn er zo veel boekingswebsites voor vakantiehuizen en hotels, maar geen enkele goede en gebruiksvriendelijke website voor het boeken van een camping of bungalow? Vier enthousiaste Nederlandse ondernemers vroegen zich dat af en besloten in het gat te springen. Aangezien de meeste Nederlandse campings vaak nog op de ‘ouderwetse’ manier werken, was het vinden van online informatie over campings – laat staan boeken – soms erg lastig. Onder de naam CampingFinder besloten ondernemers Werner Huijboom en Marc Oomens in 2014 dat het tijd werd om hier verandering in te brengen. De Nederlandse startup heeft sinds 2014 meer dan 300 campings op zijn platform aangesloten.

CampDay

Het Duitse CampDay werd pas afgelopen april 2016 opgericht als onderdeel van Rocket Internet. Dit bedrijf is o.a. ook verantwoordelijk voor het succes van HelloFresh, Zalando, Westwing en vele anderen. De Duitsers gingen, zoals gebruikelijk bij Rocket-klonen, sneller: sinds de livegang afgelopen april waren al 500 campings te vinden op CampDay.

“Zowel onze gasten als de bij ons aangesloten campings zullen profiteren van de fusie door de onmiddellijke toename van zowel de vraag als het aanbod. Bovendien geeft de ondersteuning van Rocket Internet ons de mogelijkheid om door te groeien naar de grootste speler op de Europese kampeermarkt. We kijken erg uit naar wat gaat komen”, aldus Werner Huijboom. Huijboom en Oomens blijven overigens de Nederlandse tak van Campsy leiden.