De Academie voor toerisme aan NHTV Breda start 5 februari met een eigen online travel agency. Dit heeft NHTV mogelijk gemaakt in samenwerking met @Leisure/Belvilla, Google en TUI. De studenten van de academie werken zo real life en worden nog beter opgeleid in e-business, een wens vanuit het bedrijfsleven. NHTV is daarmee de eerste hogeschool die dit op deze schaal en diepgang mogelijk maakt.

De officiële start van de online travel agency met de naam ‘MIYO-Travel’ (Make It Your Own) is aanstaande dinsdag 5 februari op de NHTV Education Day. Hier zijn NHTV-collega’s getuigen van de eerste live boeking en de educatieve mogelijkheden van deze praktijkleeromgeving.

NHTV-internationaal-hoger-onderwijs-Breda-home

Initiatief

Het initiatief voor de oprichting van deze real life omgeving is ontstaan naar aanleiding van verschillende signalen uit het bedrijfsleven in de reisbranche. Uit deze signalen is gebleken dat het bedrijfsleven behoefte heeft aan young professionals met een ruim scala aan e-businesscompetenties. Door integratie van dit leerbedrijf in het curriculum zal NHTV haar positie in Europa, als instituut op het domein van travel, aanzienlijk kunnen versterken.

Live Lab

MIYO-Travel functioneert binnen NHTV als een live lab. De studenten worden vaardigheden bijgebracht met de ernst en druk van het bedrijfsleven. Zij leren en bekwamen zich in content management, online marketing, search engine marketing, social media- en reviewmanagement, analytics en online boekhouden. Zo managen zij zelf hun eigen website, content, implementatie zoekmachine strategie en alles wat daarbij hoort om de consument te verleiden tot een boeking. De opgedane kennis en vaardigheden komen direct en indirect, onder andere via analyse van data, ten goede aan het bedrijfsleven.

Persuitnodiging

De pers wordt van harte uitgenodigd bij de lancering van het leerbedrijf aanwezig te zijn. Deze vindt plaats op dinsdag 5 februari en start om 11.30 uur op de Hotelschool van NHTV, Sibeliuslaan 13 te Breda.