De reisbranche heeft er een nieuwe speler bij. Op het onlangs gelanceerde platform Reisoase.nl kunnen consumenten hun ideale groepsrondreis vinden door de reizen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Op Reisoase.nl vinden mensen hun ideale groepsreis, is het idee achter de vergelijkingswebsite. Oprichter Pim van den Broek (tevens oprichter van Groeievraag.nl) vond dat er niet genoeg transparantie in de (online) rondreiswereld bestond en besloot een platform te lanceren waarop alle beschikbare rondreisroutes te vinden zijn.

Eén oogopslag
Op de homepage van de site kan de gebruiker de gewenste bestemming, data, reisduur en het budget invullen. ‘Een bezoeker die bijvoorbeeld in maart 2014 een groepsreis door Zuid-Afrika wil maken en een budget heeft van maximaal 2.500 euro, ziet in één oogopslag de reizen die hieraan voldoen’, zegt Van den Broek tegen Marketingfacts.nl.

Zoeken op route
Van den Broek: ‘De groepsreizen die voldoen aan de zoekcriteria kunnen vervolgens vergeleken worden op beschrijving, prijs, vertrekdatum en route. Bij het vergelijken op route worden de routekaarten van de reizen overzichtelijk naast elkaar weergegeven. Ook kan je zoeken op reizen die een bepaalde bezienswaardigheid of stad aandoen.’

Acht reisaanbieders
Momenteel hebben acht reisaanbieders zich aangesloten bij Reisoase.nl. De in totaal 821 groepsreizen van Djoser, Shoestring, Koning Aap, Kras, SNP, Sawadee, NRV en Fox Vakanties kunnen worden vergeleken. Binnenkort worden er singlerondreizen en wandel- en fietsreizen aan het platform toegevoegd.

Dit artikel stond eerder op Twinklemagazine.nl.