Kruidvat organiseert dit jaar opnieuw een hotelactie. De drogist gaat een kwart miljoen vouchers aanbieden voor een overnachting in een van de Fletcher Hotels. Ook HotelSpecials.nl organiseert weer een HotelWeek, laat Tamara Oppdedijk weten aan Twinkle.

De actie van Kruidvat en de Fletcher Hotel Group zorgde vorig jaar voor veel commotie. De drogisterijketen haalde zich de woede op de hals van klanten die grepen naast één van de honderdduizend vouchers. Er ontstond een levendige zwarthandel op internet en de site waarop de vouchers kon worden geactiveerd, was lange tijd onbereikbaar. Daarop besloot Kruidvat opnieuw honderdduizend vouchers aan te bieden.

Dit jaar heeft Kruidvat 250.000 vouchers van 9,95 euro klaar liggen die ieder goed zijn voor een overnachting in een 3- of 4-sterrenhotel. Vanaf dinsdag zijn ze te koop. Iedere klant kan er maximaal vier tegelijk aanschaffen.

HotelWeek
Ook HotelSpecials.nl geeft een gevolg aan zijn hotelactie van een klein jaar geleden. De site, die vorige week een herlancering beleefde, organiseert opnieuw een HotelWeek, van 1 tot en met 10 januari aanstaande.

Hoewel de site Hotelweek.nl al is geactualiseerd, gaf HotelSpecials.nl nog weinig ruchtbaarheid aan de actie. Projectmanager marketing & communicatie Tamara Oppedijk laat weten dat de promotie op gang komt als bekend wordt wanneer het boeken kan beginnen: ‘Dat zal begin november zijn, maar wanneer precies houden we nog even voor ons.’

4- en 5- sterrenhotels
Aan de opzet van de actie van HotelSpecials.nl is evenmin iets veranderd ten opzichte van vorig jaar: Op HotelWeek.nl zijn straks overnachtingen in 4- en 5-sterrenhotels te boeken voor respectievelijk 25 en 35 euro per persoon per nacht, inclusief ontbijt. Nieuw is dat HotelSpecials.nl zich dit jaar ook richt op de Vlaamse markt. Klanten van American Express (5 dagen) en lezers van de Telegraaf (1 dag) krijgen de kans eerder te boeken dan anderen. Ook het tijdschrift Flair sponsort de actie.

Prijsdump
De Telegraaf schrijft vandaag dat door de actie van Kruidvat een ‘regelrechte prijzenoorlog’ uitbreekt in de hotelbranche. Koninklijke Horeca Nederland bergijpt de actie, maar veroordeelt prijsdump: ‘Als alle hotels dit zouden doen, dan zijn de rapen echt gaar’, aldus sectievoorzitter Hotels Frans Hazen in de krant.

Volgens Oppedijk zijn de reacties van hoteliers op de HotelWeek positief: ‘Ze vinden het fijn dat wij helpen hun hotelkamers vol te krijgen in deze tijd.’