Via-Isa is een nieuwe en unieke manier om snel online een passende vakantie te vinden en te boeken. Zoeken en boeken van de juiste vakantie kost, volgens 66%* van de Nederlanders, nog steeds veel te veel tijd. Met Via-Isa kan het in 10 minuten. De website is vraaggestuurd en niet aanbodgedreven. Via-Isa luistert naar de persoonlijke wensen van de vakantiezoeker en geeft dan gericht advies. Via-Isa weegt hierbij de wensen van de vakantiezoeker tegen elkaar af en gebruikt dus niet de gangbare filtertechniek waarmee aanbod uitgesloten wordt. Dus, heb je geen idee naar welk land je op vakantie wilt maar je wenst een vakantie binnen je budget waarbij je in de zon kan liggen, comfort hebt en waarvoor je maximaal vijf uur vliegt? Via-Isa luistert naar al die wensen en vindt de passende vakantie. Via–Isa maakt hiermee volgens eigen zeggen een forse stap richting het semantische web.

Verdienmodel Via-Isa.com

Via-Isa: growing up in public De online vakantieadviseur is in bèta versie gelanceerd. De eerste gebruikers dragen namelijk bij aan de verdere ontwikkeling van de tool. Met de input van deze pioniers wordt het advies van Via-Isa steeds meer verfijnd. Via-Isa verwacht dat in juni de tool zo ver ontwikkeld is dat de uitkomst van de vindactie naadloos past bij het opgegeven profiel van de vakantiezoeker. Gebruik van de bèta versie is gratis en geeft de eerste gebruikers de vrijheid om de website te testen, input te geven en de tool te verrijken. Zodra de vindmachine uitontwikkeld is, werkt Via-Isa met een lidmaatschap van 18 euro per jaar. De eerste 500 vakantieboekers van Via-Isa worden Premium lid en krijgen het lidmaatschap de eerste drie jaar gratis. Daarnaast maken Premium leden kans op exclusieve extra‟s en hebben daar bovenop natuurlijk ook de voordelen van een gewoon lidmaatschap, zoals het kunnen opslaan van verschillende zoekprofielen. In deze zoekprofielen zit ook een enorme tijdwinst, want een bewaard profiel wordt eenvoudig opgehaald en bijvoorbeeld aangepast naar een andere periode of het aantal personen. Verder zal voor leden een bonussysteem worden ontwikkeld dat ook in juni bekend wordt gemaakt. Een ander voordeel van het lidmaatschap is dat Via-Isa door de ledeninkomsten niet afhankelijk is van adverteerders. Het vakantieadvies is hierdoor onafhankelijk en puur gericht op de wensen van de vakantiezoeker – niet op het aanbod van een adverteerder.

Vraaggestuurde webtoepassingen

Continue ontwikkeling Via-Isa kijkt vooruit en is continue in ontwikkeling. Zo wordt er nu gezocht naar verbreding van het aanbod. Niet alleen in de vorm van vakanties, maar ook bij het vinden van andere toepassingen. Het concept blijft wel hetzelfde, maar het advies is dan gericht op het vinden van bijvoorbeeld een evenement, auto of woonplaats. Hiermee zet Via-Isa een platform neer waarop leden straks met, hun „digitale paspoort‟ een heel divers aanbod aan informatie vinden dat écht bij ze past. Initiatiefneemster Isabel van der Maas ziet dat er behoefte is naar vraaggestuurde webtoepassingen: “Online zoeken levert stress op door de hoeveelheid aan informatie en steeds het gevoel van nèt niet dat gevonden hebben wat je echt zoekt. Via-Isa biedt de oplossing door maximaal 25 op maat gesneden zoekresultaten aan te bieden.”