De hele reiswereld is geschokt, één van de grootste touroperators geeft aan zelf een faillissement aan te vragen en zegt op haar website het volgende:

Helaas hebben wij vandaag moeten besluiten zelf het faillissement van de Oad Groep aan te vragen. Een verschrikkelijk moeilijke beslissing, maar helaas restte ons geen andere mogelijkheid.

Nieuwe boekingen Oad Reizen:
Er kunnen tot nader order nieuwe boekingen, wijzigingen, annuleringen, e.d. worden aangenomen. De aanbetalingen die vanaf NU worden gedaan, zullen door de curator, als de reis niet wordt uitgevoerd, worden terugbetaald.

Voor betalingen die eerder hebben plaatsgevonden, geldt dit niet. Hoe hier verder mee om moet worden gegaan, dient nog nader te worden afgestemd met het SGR.

Bestaande boekingen Oad Reizen:
Voor klanten die reeds een reis bij ons geboekt hebben, of op dit moment met ons op reis zijn, heeft dit een grote impact. Welke consequenties dit precies voor u heeft, kunnen wij op dit moment nog niet melden. We hebben vandaag het SGR geïnformeerd over de situatie en samen met hen en de curator zoeken we naar een zo goed mogelijke oplossing en communicatie naar alle betrokkenen.

Nadere informatie:
Wij verzoeken u vriendelijk onze website in de gaten te houden. Hier zullen wij continue de meest actuele informatie op vermelden. Ook vindt u op de website van het SGR de antwoorden op de meestgestelde vragen bij een faillissement (www.sgr.nl)

Mocht u uw reis bij een reisbureau geboekt hebben, zij zijn inmiddels over de situatie geïnformeerd en ook zij staan vanzelfsprekend voor u klaar.

Het spijt ons oprecht u hiermee te moeten confronteren en bieden hiervoor onze excuses aan.

Met vriendelijke groet,
Directie Oad Groep

Ook op Reiswerk werd een bericht over het faillissement gepubliceerd.