Verblijf je in het Londonse Holiday Inn? Dan kun je vanaf nu overal de Britse Olympische en Paralympische topspelers virtueel tot leven brengen met je smartphone of tablet. Het hotel zegt het eerste Augmented Reality hotel te zijn.

Augmented Reality in Holiday Inn

Augmented Reality

Bij Augmented Reality worden computergemaakte beelden zo realistisch mogelijk toegevoegd aan bestaande reële beelden. De gecreëerde data, in dit geval foto’s van de Olympische spelers, worden geprojecteerd in het gezichtsveld van de gebruiker door middel van smartphones en tablets.

Olympische spelers

BMX wereldkampioene Shaneze Reade doet trucjes met haar fiets in de lobby en Will Bayley, nummer 1 tafeltennisser  van de wereld, speelt pingpong op de receptie. Nick Dempsey, al windsurfend met een laken virtueel te zien op een hotelbed, zegt:

“Standing here in the world’s first Augmented Reality Hotel and having a photo taken with my virtual self is surreal. Being able to pick up your phone and see athletes appear as if they were right in front of you is unbelievable and a great way to get people excited about the London 2012 Olympic and Paralympic Games.” Bron: travelllll.com

Neem een kijkje

Holiday Inn is de officiële hotelketen voor de Olympische en Paralympische spelen in Londen van 2012. Ze nodigen bezoekers van de Spelen uit naar het hotel te komen en de Augmented Reality te komen bekijken met hun smartphones en tablets.

Holiday Inn World's First Augmented Reality Hotel - The Making of
Holiday Inn World’s First Augmented Reality Hotel – The Making of