Een goede prijsvergelijking maken voor meerdere bestemmingen is met de huidige manier van zoeken naar vliegtickets tijdrovend en omslachtig. Door de beperkte mogelijkheden van de klassieke zoekbox, moet de gebruiker voor iedere bestemming een aparte zoekopdracht starten. Daarom heeft de nieuwe zoekfunctie van Paperflies het mogelijk gemaakt om niet naar 1 bestemming, maar naar meerdere bestemmingen tegelijk te zoeken. Hoera!

10 bestemmingen per zoekopdracht

Het maximaal aantal bestemmingen dat je tegelijkertijd kunt invoeren loopt op tot 10 bestemmingen. Daarna worden in een handig overzicht de vliegticketprijzen onder elkaar getoond. Paperflies denkt hiermee een grote verandering teweeg te brengen in de wijze waarop we voortaan naar vliegticketsites zoeken.

Als alleen geld telt..

Hoe lang dat overzicht duurt? Minder dan 20 seconden. Ideaal dus voor als je meerder opties tegen elkaar wilt afzetten. De nieuwe zoekopdracht maakt het voor de gebruiker dus vooral makkelijk om op basis van het prijsoverzicht voor een bepaalde bestemming te kiezen; een optie om je zoekopdracht in te voeren als alleen geld telt en je al je voorkeuren op een rijtje hebt.

afbeelding zoekresultaten paperflies

Keuzestress voor de consument is wel degelijk in te dammen

Eerder lanceerde Paperflies ook al de optie om te zoeken op categorie en zijn ze daarvoor nog begonnen met reisgidsen om je te inspireren voor bestemmingen. Keuzestress wordt op zoveel mogelijk manieren tot een minimum beperkt aangezien er nu voor iedere vliegticket zoeker een optie is.

De eigen slogan ‘simplified flight search’ of gewoon in het Nederlands ‘eenvoudig vliegtickets zoeken’ maakt deze Nederlandse startup steeds weer waar.