Vorige week werd bekend dat OAD failliet is gegaan en dat 1750 mensen hun baan verliezen. Volgens sommige geen verrassing, maar toch blijft het menselijk leed groot. Zeker voor de OAD medewerkers die in en om Holten wonen en daardoor gedwongen worden om veel verder van huis op zoek te gaan naar nieuw werk.

Inmiddels vinden diverse onderdelen een doorstart, het busbedrijf, SRC en het zakenreisbureau gaan door. En ook voor de succesvolle vestigingen van Globe wordt een koper gezocht. Maar er blijft een grote poel aan medewerkers en specialisten over. Vorige week vrijdag steunden collega’s uit de reisbranche de oud-OAD medewerkers massaal door hun profiel foto voor 1 dag te vervangen door een geel blokje.

Vandaag lanceert tijdschrift TravMagazine een Facebook pagina welke moet helpen om de OAD medewerkers snel een nieuwe baan te laten vinden. De OAD Globe banenhulp nodigt  iedereen die een baan in de aanbieding heeft het op deze Facebook pagina te melden. In het eerste uur kende de site al 114 fans.

OAD commercial

Tot slot de prachtige commercial uit 2010.