Het maken van een fotoboek van je vakantie is een leuke, maar tijdrovende klus. Zorgvuldig selecteer je uit al je vakantiefoto’s de leukste en mooiste om tot een mooi fotoboek te komen. Maar waarom gebruik je niet gewoon de foto’s die je al eerder selecteerde? Met SoSocio kun je namelijk eenvoudig een fotoboek maken van je Facebookfoto’s! Niet alleen je eigen Facebookfoto’s kun je hiervoor gebruiken, maar ook de foto’s van je vrienden die je op vakantie gemaakt hebt of met je mee waren op vakantie! Ik dook in SoSocio en kwam er achter hoe je hier als bedrijf in de reis- en gastvrijheidsbranche je voordeel mee kunt doen.

Hoe werkt SoSocio precies?

De SoSocio app is echt zo simpel als in bovenstaande afbeelding beschreven.

  1. Klik op “maak een nieuw boek” en voer een titel voor je boek in.
  2. De belangrijkste stap, het uitzoeken van de foto’s. Je kunt foto’s van je eigen Facebook gebruiken, maar ook een foto’s van een Facebook-vriend of van een pagina die je volgt.
  3. Zodra je de foto’s hebt geselecteerd klik je op ‘plaats selectie in boek’. Je kunt nu de volgorde van de foto’s wijzigen, iedere foto schalen, roteren en/of bijsnijden en een voorbeeld van je boek bekijken. Als je tevreden bent met het resultaat kies je voor ‘opslaan’.
  4. Nu kun je gratis je fotoboek op op iemands Facebook-wall posten, op je eigen Facebook-pagina delen of er voor kiezen om de het fotoboek hardcover of softcover te laten drukken. Simpel!

http://youtu.be/fINb7LcFPdo

Wat heeft mijn klant aan een SoSocio fotoboek?

Als vakantieganger kan je met SoSocio een leuk en persoonlijk fotoboek maken met Facebook foto’s. Je hoeft dus niet zelf in de weer met honderden (al dan niet digitale) foto’s, maar kunt gewoon je eigen Facebook selectie gebruiken. Vervolgens kun je het fotoboek gratis delen via Facebook. Wat me vooral erg aanspreekt is de mogelijkheid om naast mijn eigen Facebook foto’s, ook de Facebook foto’s van mijn reispartner of bijvoorbeeld van de Facebook-pagina van de reisorganisatie of bestemming te gebruiken. Kies je er voor om een ‘echt’ boek te bestellen, dan heb je ook nog eens de keuze uit hardcover of softcover.

Wat heb ik als bedrijf aan de fotoboeken van SoSocio?

Als bedrijf in de reis- en gastvrijheidsbranche kun je SoSocio op verschillende manieren gebruiken:

  • De meest belangrijke is misschien wel het feit dat je de klant een stukje service kunt bieden door ze een leuk en relevant product aan te bieden zonder dat het de klant direct geld kost.
  • Naast een stukje service, kun je SoSocio ook voor branding en advertising inzetten.  Je kunt namelijk adverteren op de pagina waar het book dat op Facebook gedeeld wordt, online bekeken wordt.
  • Je kunt er ook voor kiezen om branded fotoboeken aan te bieden door een logo en korte boodschap vanuit je eigen bedrijf in het boek te laten zetten of door zelfs hele ‘branded templates’ aan te bieden. In ruil daarvoor kun je het maken van een fotoboek heel goedkoop maken of bijvoorbeeld cadeau doen als ‘vroegboekkorting’.

Wil je met SoSocio aan de slag, vraag hier dan meer informatie aan.

SoSocio biedt meer

Met SoSocio kan een vakantieganger niet alleen maar fotoboeken maken, maar ook simpel en snel postkaarten sturen met foto’s van Facebook! Lees hier hoe het werkt!

Dit artikel is onderdeel van de samenwerking tussen TravelNext met SoSocio.