We sturen allemaal graag een kaart naar onze familie vanaf ons vakantie-adres! Het is alleen zo jammer dat je kaartje pas op de mat valt als je zelf al weer lang en breed thuis bent. SoSocio heeft hier een oplossing voor: Met SoSocio kunnen consumenten namelijk vakantiefoto’s op Facebook gebruiken als postkaart en zowel fysiek per post als digitaal versturen. En dan niet alleen hun eigen vakantiepics, maar ook die uit de albums van hun vrienden. Ik dook in SoSocio en kwam er achter hoe je hier als bedrijf in de reis- en gastvrijheidsbranche je voordeel mee kunt doen.

Hoe werkt SoSocio precies?

sosocio werkwijze

De SoSocio app is echt zo simpel als in bovenstaande afbeelding beschreven.

  1. Je selecteert het type kaart dat je wilt maken (waarbij de vakantiekaart een optie is)
  2. Vervolgens kun je uit een aantal designs kiezen.
  3. Nu is het tijd voor de belangrijkste stap, het uitzoeken van de foto. Je kunt een foto van je eigen Facebook gebruiken, maar ook een foto van een Facebook-vriend of van een pagina die je volgt. Ik kies er voor om een zelfgemaakte foto te gebruiken en selecteer deze.
  4. Als ik verder klik kan ik zelf de foto nog schalen en roteren om ervoor te zorgen dat de foto er precies zo op staat als ik wil.
  5. Hierna is het een kwestie van de tekst typen die ik op mijn kaartje wil hebben en het adres invullen.
  6. Ik kan hem nu gratis op op iemands Facebook-wall posten, op mijn eigen Facebook-pagina delen of er voor kiezen om de kaart op te laten sturen naar het door mij opgegeven adres. Simpel!

Wat heeft mijn klant aan een SoSocio kaart?

Als vakantieganger kan ik met SoSocio een leuke en persoonlijke kaart maken met Facebook foto’s. Ik hoef dus geen kaart en postzegels te kopen en vervolgens de weg naar de dichtstbijzijnde brievenbus te vragen in een vreemde taal.

Ik kan er ook voor kiezen de kaart helemaal niet te versturen, maar gewoon gratis via Facebook te delen. Wat me vooral erg aanspreekt is de mogelijkheid om naast mijn eigen Facebook foto’s, ook de Facebook foto’s van mijn reispartner of bijvoorbeeld van de Facebook-pagina van de reisorganisatie of bestemming te gebruiken.

Doordat de kaarten via Greetz worden gedrukt en verstuurd, kun je er als consument zeker van zijn dat je kaartje de volgende dag tegen Nederlandse tarieven bezorgd wordt door PostNL.

Wat heb ik als bedrijf aan de kaarten van SoSocio?

Als bedrijf in de reis- en gastvrijheidsbranche kun je SoSocio op verschillende manieren gebruiken:

  • De meest  belangrijke is misschien wel het feit dat je de klant een stukje service kunt bieden door ze een leuk en relevant product aan te bieden zonder dat het de klant direct geld kost.
  • Je kunt ook zelf aan SoSocio verdienen, want voor iedere kaart die verstuurd wordt via jouw bedrijf ontvang je maar liefst 50% van de winst.
  • Naast een stukje service, kun je SoSocio ook voor branding en advertising inzetten.  Je kunt namelijk adverteren op de pagina waar de kaart die op Facebook gedeeld wordt, online bekeken wordt.

sosocio kaartje

  • Je kunt er ook voor kiezen om branded kaarten te laten versturen door een logo en korte boodschap vanuit je eigen bedrijf achter op de kaart te laten zetten of door zelfs hele ‘branded templates’ aan te bieden. In ruil daarvoor kun je het versturen van de kaart voor de klant gratis of heel goedkoop maken.

Wil je met SoSocio aan de slag, vraag hier dan meer informatie aan.

SoSocio biedt meer

Met SoSocio kan een vakantieganger niet alleen maar postkaarten sturen, maar ook hele fotoboeken printen met foto’s van Facebook! In een later blog leggen we uit hoe dat precies werkt..

Dit artikel is onderdeel van de samenwerking tussen TravelNext met SoSocio.