De kranten Guardian en Observer hebben zojuist bekend gemaakt dat Spotted by Locals, een Nederlandse uitgever van Engelstalige reisblogs en steden-gidsen geschreven door persoonlijke geselecteerde locals in 30 Europese steden, de prijs voor “Best Travel Website” op de Guardian & Observer Travel Awards 2010 heeft gewonnen. De jaarlijkse prijsuitreiking vond plaats in Cardiff (Wales, Verenigd Koninkrijk), en werd bezocht door internationale genodigden uit de reis-industrie. De “Best Travel Website” prijs werd gejureerd door een panel bestaande uit de redacties van de Britse kranten The Guardian & The Observer, twee van de oudste en meest gelezen kranten uit het Verenigd Koninkrijk.

Enkele quotes uit het jury-rapport:
“All 30 Europese blogs zijn geschreven door mensen die daadwerkelijk in de stad wonen en de taal spreken. De altijd up-to-date tips zijn gemakkelijk en gratis online te bekijken. Het is mogelijk een PDF gids te downloaden van de website, of de tips via Layar op de mobiele telefoon te volgen.” “Op Spotted by Locals’ blogs zijn constant nieuwe verborgen juweeltjes en aparte tips te vinden. We vinden de tips van Spotted by Locals zo leuk dat we ze gevraagd hebben elke maand een aantal tips voor onze kranten te selecteren.”

Mede-oprichter Bart van Poll, die de prijs in Cardiff ontving: “We zijn zeer vereerd deze prijs van een van de beste kranten in de wereld te onvangen. Wij beschouwen deze waardering als een bewijs dat reizen als een local een leuke, en waardevolle manier is om een stad te bezoeken. Onze Spotters, de schrijvers die hun favoriete plekken delen in 30 Europese steden, hebben deze prijs verdiend!”

Over Spotted by Locals
Spotted by Locals is een uitgever van cityblogs, stedengidsen en mobiele applicaties die reizigers in staat stellen een stad als een local te ervaren. Alle tips, de favoriete plekken van 160 persoonlijk geselecteerde schrijvers in 30 Europese steden, zijn altijd up-to-date. Spotted by Locals won in 2009 ook een Lonely Planet Best Travel Blog Award.