Vandaag is bekend geworden dat de Nederlandse reis-website Spotted by Locals de internationale Open Web Awards in de categorie “Travel” heeft gewonnen.  De Open Web Awards verkiezing is een initiatief van het Mashable, het grootste internale weblog over Web 2.0 en Social Media. Er zijn dit jaar in totaal 220.000 stemmen uitgebracht in drie stemrondes.
 
Over Spotted by Locals
www.SpottedbyLocals.com is een Europees netwerk van (tot op heden) 20 cityblogs, waarop ter plaatse geselecteerde lokalen schrijven over hun favoriete plekken in de stad waar ze van houden. Spotted by Locals richt zich op ervaren reizigers die steden op een lokale manier willen ervaren en graag een highlight of twee missen om de toeristenmassa’s te ontwijken. Spotted by Locals drijft op 95 “Spotters”, die na een persoonlijk gesprek in hun stad gecontracteerd zijn om over hun stad te schrijven.
 
Het bedrijf is gestart uit onvrede met gebrek aan betrouwbare informatie over echt lokale plekjes op het internet, en de zelden-up-to-date steden-reisgidsen. Maar ook om een steentje bij te dragen aan een betere wereld: een stad door de ogen van locals ervaren, kweekt begrip voor andere culturen.