Kamperen in een hangtent op 100 meter hoogte aan de Rotterdamse Euromast of met de camper naar een drive-in bioscoop midden in het bos; het kan allemaal tijdens Camp the Night 2018 op 7 juli aanstaande. Het grootste en tegelijkertijd kleinste kampeerfestival van Nederland is, na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, terug. Nieuw dit jaar zijn de kleine plekken waar gekampeerd kan worden: de Nederlandse achtertuin. Camp the Night 2018 is een initiatief van kampeerstartup Campspace in samenwerking met buitenwinkel Bever.

Kamperen op ongekende hoogte
Een letterlijk hoogtepunt dit jaar is het kamperen op en aan de Euromast. Deelnemers zonder hoogtevrees kunnen hier slapen in bergbeklimmers-tenten (portaledges) die door The North Face op 100 meter hoogte onder het dek van de Euromast worden gehangen. Voor de gelegenheid wordt dit dek éénmalig omgetoverd tot basecamp waar zestien avonturiers samen gaan eten en een lezing krijgen van de beroemde bergbeklimmer Siebe Vanhee. Deze atleet komt op uitnodiging van The North Face vertellen over één van zijn bekendste expedities.

Initiatiefnemer Hugo van Donselaar (Campspace): “Dat kamperen al lang niet meer geassocieerd hoeft te worden met muffe toiletgebouwen en animatieteams, hebben we vorig jaar al laten zien tijdens de eerste editie. En dit jaar gaan we nog een stap verder. Naast bijzondere plekken als de Euromast, Forteiland Pampus en het Afrika Museum waar men in Ghanees dorp slaapt en een workshop lemen muur maken krijgt, kan men dit jaar ook bij mensen thuis kamperen!”

Drive-in bioscoop in het bos
Maar Camp the Night 2018 is meer dan alleen kamperen. Zo wordt in de gemeente Elp (Drenthe) midden tussen de robuuste loofbossen voor één avond een drive-in bioscoop voor campers gerealiseerd in samenwerking met NKC. Deelnemers in Haarlem kunnen bovenop een parkeergarage bij restaurant De DAKKAS genieten van een driegangenmenu en een singer-songwriter voor ze hun tent induiken. In Den Haag zweet niemand de tent uit: de kampeerders in de winkel van Bever slapen naast de ijsklim-muur en krijgen naast het gebruik van een luxe tent een uitgebreid diner, ontbijt én een les ijsmuurklimmen.

Achtertuin
Tot 30 juni is het nog mogelijk om via campthenight.com jouw eigen tuin, balkon of dakterras als kampeerplek aan te bieden. Vanaf 8 juni kunnen buitenliefhebbers op campthenight.com een kampeerplek bemachtigen. Prijzen verschillen per locatie en starten vanaf 10 euro per persoon.