Transavia gaat reisgidsen aanbieden via Flamyngo

De Nederlandse startup Flamyngo en Transavia zijn een succesvolle samenwerking gestart. Flamyngo biedt reizigers de mogelijkheid om een persoonlijke reisgids te maken in een gratis app. Daarnaast heeft de app de mogelijkheid  om tips van vrienden te ontvangen. De samenwerking maakt het mogelijk dat Transavia passagiers een Flamyngo reisgids kunnen downloaden waarvan de eerste tips door Transavia worden gegeven. Vervolgens kan de reiziger de reisgids verder personaliseren.

De eerste kennismaking kwam tot stand via de ‘Launchpad meetups’, mogelijk gemaakt door The Next Web. Dit platform verbindt startups en corporates. Transavia zoekt de samenwerking met startups op om innovatiekracht en -snelheid te versterken.

Eerder sprak TravelNext al met de oprichters van Flamyngo. Die lieten weten dat Reizigers de app kunnen downloaden en vanuit die app een link (URL) naar vrienden kunnen sturen. Deze link kan vanuit de app worden verspreid via Facebook Messenger, Whatsapp, e-mail en Twitter. Vrienden kunnen via die link tips toevoegen en de app gebruiker ontvangt tips van iedereen met wie de link is gedeeld. Het voordeel is dat vrienden die de tips geven, zelf de app niet eerst hoeven te downloaden maar direct tips kunnen toevoegen van restaurants, barretjes en musea.

Ze verwachtte toen ook samenwerkingen aan te gaan met hotels, luchtvaartmaatschappijen en tv zenders. De samenwerking met Transavia is nu definitief geworden.

 

Gepubliceerd door

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee is vanaf september de nieuwe communitymanager bij TravelNext.nl. Daarnaast werkt hij inmiddels meer dan twee jaar als redacteur bij vakblad TravelPro en sinds kort ook bij Business Traveller Nederland. “De reisbranche is enorm dynamisch en staat nooit stil. Elke dag is weer een nieuwe uitdaging, je weet nooit wat er kan gebeuren. Bestemmingen komen en gaan, innovaties volgen elkaar op en de startups schieten als paddenstoelen uit de grond. TravelNext is daarom een mooie toevoeging aan ons portfolio.”