TravelNext, hét platform voor (digitale) marketing in de reis- en gastvrijheidsindustrie, gaat vanaf 8 oktober 2013 een volgende fase in. NHTV Internationaal hoger onderwijs Breda zal samen met Reiswerk TravelNext verder voortzetten. Adviesbureau Upstream, die het platform heeft opgezet en uitgebouwd, blijft betrokken.

TravelNext verder laten groeien

TravelNext is hét kennisplatform waar vakgenoten de ontwikkelingen op het gebied van digitale media in de reis- en gastvrijheidsindustrie met elkaar delen. TravelNext inspireert, verbindt en faciliteert door zowel online als offline kennis te verzamelen en te delen. Het platform is gestart in mei 2012, waarbij het aantal bloggers – voorlopers op het terrein van digitale marketing- in die korte tijd is gegroeid naar 25 personen. Met elkaar hebben zij zo’n 1400 berichten geplaatst.  Gemiddeld haalt het platform op dit moment een kleine 10.000 bezoekers per maand. Het doel is om het platform de komende tijd zowel kwalitatief als kwantitatief verder te laten groeien. In het najaar van 2012 heeft het TN congres plaatsgevonden, waarvan een tweede editie is gepland in het voorjaar van 2014.

De reis- en gastvrijheidsbranche ondergaat snelle veranderingen. Het faillissement van Oad spreekt boekdelen. Voor deze transitie is kennis en kennisdeling binnen de branche – zeker op het gebied van (online) marketing – belangrijk. NHTV en Reiswerk hebben daarin een belangrijke rol, mede gelet op de arbeidsmarkt. NHTV wil daarbij de reismanagers van de toekomst en haar docenten actief laten participeren in deze vorm van kennisontwikkeling en -deling. NHTV heeft om dezelfde reden e-commerce en e-travel in het studieprogramma opgenomen en is afgelopen september gestart met het online leerbedrijf Miyo Travel.

Adviesbureau Upstream, actief als adviseur op het terrein van online marketing en de implementatie van social business, ziet met deze ontwikkeling een breder draagvlak voor TravelNext ontstaan. De nieuwe samenwerking zal de expertise op het platform naar een hoger niveau tillen. De positie van TravelNext.nl als toonaangevend blog zal hierdoor verstevigd worden.