TUI Nederland is de grootste reisonderneming van Nederland en bekend van de merken Holland International, Arke, KRAS en ROBINSON. Ruim 2.000 medewerkers verzorgen meer dan 1,3 miljoen vakanties per jaar. Internationaal maakt TUI Nederland deel uit van TUI Travel PLC, Europees marktleider in de reiswereld met hoofdkantoor in Londen. Onder de vlag van de internationale “World of TUI” werken 48.000 medewerkers in heel Europa aan 30 miljoen vakanties per jaar. Op de hoofdvestigingen in Enschede of Rijswijk zijn de grootste touroperating afdelingen gehuisvest. Hier werken specialisten op marketinggebied, productmanagers en inkopers.

De Functie
Als webdesigner lever je een bijdrage aan channelmanagement internet voor de merken Arke, ArkeFly, Holland International, Holland International Reisbureaus, Robinson, Lastminute.nl en alle andere eigen en derden websites waar productaanbod van TUI Nederland op staat. Je draagt zorg voor optimale vormgeving van de websites en een optimale navigatie en interactie-ervaring voor bezoekers tijdens het oriënteren, selecteren en boeken van hun vakantie. Je maakt het internetkanaal voor de consument zo aantrekkelijk mogelijk door pro-actief bij te dragen aan het continu verbeteren van de totale gebruikerservaring.

De Afdeling
De afdeling Channelmanagement staat voor een geïntegreerd multi-channel distributiebeleid en is verantwoordelijk voor het zo aantrekkelijk mogelijk maken (presentatie, informatie, kosten, service, processen etc.) van alle distributiekanalen vanuit het perspectief van de klant én van TUI Nederland. TUI Nederland onderscheidt vier distributiekanalen: Contactcenter, Internet, Eigen Reisbureaus & Franchise en Reisbureaus Derden. Deze kanalen worden allemaal apart én geïntegreerd gemanaged.

Je werkt nauw samen met de (sr) medewerkers internet en bent verantwoordelijk voor het vertalen van functionele aanpassingen naar de juiste (html-) designs. Je communiceert met ICT over het in productie brengen van jouw designs en je overlegt over ontwikkeling en beheer van webapplicaties en beheertools. Je ondersteunt Marketing en Sales door ervoor te zorgen dat de websites optimaal aansluiten bij de marketing proposities en –campagnes en bewaakt de verschillende internet huisstijlen.

Meer weten over de vacature Webdesigner? Klik dan hier.