Het succesvolle Uber waar we onlangs een review van schreven heeft iets nieuws. Gisteren lanceerde UBER in Amsterdam: UberPOPEen nieuwe optie in de Uber app waarmee je een voordelige rit kan bestellen bij een particuliere bestuurder. Iedere bestuurder is zorgvuldig geselecteerd, waardoor jij verzekerd bent van een veilige rit. Ritten met uberPOP zijn 50% goedkoper dan met gewone taxi’s. Geselecteerde Uber gebruikers kunnen de nieuwe optie in de Uber app als eerste proberen. 

De voorwaarden zijn dat je tenminste 21 jaar bent, in het bezit bent van een auto die niet ouder is dan 2005 en 4 deurs is, om Uber gebruikers te mogen vervoeren.

UberPOP in het nieuws

Er is veel over te doen. In het nieuws verschenen al de eerste berichten dat UberPOP illegaal zou zijn en natuurlijk zijn reguliere taxichauffeurs er niet blij mee dat ze nu concurreren met particulieren.

De taxi-app UberPOP is in strijd met de wet, omdat niet-professionele chauffeurs taxiritjes gaan verzorgen en niet voldoen aan de eisen waarmee taxibedrijven te maken hebben. “Het is zo illegaal als de pest”, zei Bas Vos van de belangenvereniging Amsterdams Platform Kwaliteitstaxi in het NOS Radio 1 Journaal.

“Wat hier gebeurt, is hetzelfde als wat snorders doen”, zei Vos. Snorders zijn illegale taxichauffeurs.

Taxiprijzen zijn opgebouwd uit verscheidene componenten. Zo worden bedragen voor vergunningen en een inzittendenverzekering doorberekend. Mensen die voor Uber iemand een taxirit aanbieden, hebben met veel minder eisen te maken.

De eerste reacties

De Nederlandse taxi-startup Tinker rijdt momenteel al voor een lagere prijs van en naar Schiphol dan UberPOP. Waar Tinker een taxirit aanbiedt naar Schiphol vanaf 9,95 euro* met een gediplomeerde taxichauffeur via een erkend taxibedrijf, daar biedt UberPOP dezelfde rit aan voor rond de 21 euro*. Zo zegt een woordvoerder.

 “Wij zijn niet alleen meer dan de helft goedkoper dan UberPOP, bij Tinker word je gehaald en gebracht in een kwaliteitstaxi die je evengoed kunt delen met anderen”, aldus Gerben Abbink, commercieel directeur van Tinker. “Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk wel door een legale taxi worden vervoerd.”

Wat denk jij? Een goede vooruitgang binnen de app van Uber?