Al ruim 3 jaar ben ik met veel plezier als docent verbonden bij Lectric Internetopleidingen. Lectric Internetopleidingen, aanbieder van ruim 50 innovatieve opleidingen heeft in ieder geval een aantal nieuwe en uitdagende opleidingen voor 2009.

De wereld is in de ban van de economische crisis. Dit gaat waarschijnlijk grote gevolgen hebben voor de uitgaven van de marketingbudgetten. Meetbaarheid en ROI zijn termen die in 2009 vaak zullen worden genoemd wanneer wordt uitgelegd waarom het budget meer en meer naar online marketing gaat.

Het optimaliseren van de natuurlijke vindbaarheid van uw website is een bezigheid waarmee kleine partijen zich kunnen onderscheiden; nieuwe spelers hun concurrent het vuur aan de schenen kunnen leggen en marktleiders hun posities verder kunnen versterken. Een volwaardige 8-daagse leergang SEO (zoekmachine optimalisatie) is een must als u hier serieuzer mee aan de slag wilt. Op strategisch niveau is de NIMA geaccrediteerde post HBO online marketing ‘NextMarketeer’ de opleiding die alle aandacht verdient.

Ook de wereld van HRM heeft grote stappen gemaakt op het internet. Online werving is nu een volwaardige manier om op een efficiënte en effectieve manier kwalitatief personeel aan te trekken. Leer welke tools en netwerken in te zetten om de juiste personen te bereiken via het internet.

Ook in het aanbod: een seminar over Duurzaam Internet. Door de enorme groei van het internet is de duurzaamheid op de achtergrond geraakt. Google is momenteel zelfs één van de grootste energieverslinders van de wereld. Dit seminar leert hoe uw organisatie bewuster om kan gaan met dit medium en bewust keuzes kan maken voor zuinige hosting partijen. Een aanrader voor een ieder die echt in de toekomst wil investeren.

Tot slot blijft er een alsmaar groeiende vraag naar bekwame (Interaction) designers, frontend developers, usability experts en programmeurs. Dus ook op het technische vlak is het aanbod uitgebreid.

Dit is slechts een greep uit de nieuwe opleidingen van LECTRIC voor 2009.

Voor een compleet overzicht kan je hier de gratis opleidingengids aanvragen of de site bezoeken.